Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Для підростаючого покоління провели годину мужності «Нація нескорених: від козацтва до сьогодення»

Дата: 03.10.2023 17:07
Кількість переглядів: 483

1 жовтня Україна відзначає одразу три головних для держави свята – це День Захисників і Захисниць України, Покрова Діви Марії (Богородиці) та День українського козацтва.

З нагоди відзначення знаменних подій, з метою сприяння національно-патріотичному вихованню учнів, популяризації героїзму військового подвигу, вшанування мужності та героїзму Захисників і Захисниць України, працівники бібліотеки Пулинської селищної ради для здобувачів освіти Територіального відокремленого спеціалізованого відділення смт Пулини Головинського вищого професійного училища нерудних технологій спільно з бібліотекарем Аллою Опанащук провели годину мужності «Нація нескорених: від козацтва до сьогодення».

Фото без описуПрисутні занурилися в історію Українського Козацтва, історію нашої Держави, дізналися про військові традиції Українського Народу, про наших мужніх, незламних Воїнів від часів козацтва до сьогодення, які ціною власного життя виборювали майбутнє України.

Крім цього, присутні ознайомились з книгами, які були представлені на книжковій виставці та почерпнули знання про сучасних Героїв, які щоденно вступають у бій з російським агресором, а також про славних предків-козаків.

У рамках заходу учні мали нагоду спільно переглянути тематичне відео про історію України та її Захисників і Захисниць.

Всі війни колись закінчуються. Обов'язково закінчиться й ця – несподівана, неоголошена й дуже кривава. Війна закінчиться, та не заростуть стежки до могил тих, хто чесно виконав свій воїнський обов'язок, не порушив присягу, не зрадив друзів. Єдине, чого не зміг – повернутись додому живим. Тож обов'язок усіх нас, за чиї мир та спокій вони загинули, жити так, аби жодним словом чи вчинком не заплямувати світлу та чисту пам'ять цих справжніх Героїв.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь