Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

У Пулинах відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня Захисників та Захисниць України

Дата: 02.10.2023 16:31
Кількість переглядів: 446

З переходом Православної церкви на новоюліанський календар, День Захисників та Захисниць, як і велике православне свято Покрови Пресвятої Богородиці та День українського козацтва, відзначатимуть 1 жовтня.

Цьогоріч, 1 жовтня стало новим особливим днем, який обʼєднав мільйони українців та українок, котрі захищають свободу й незалежність нашої держави, з багатьма поколіннями українського народу, які в різні часи боролися за волю та воювали заради України.

Щоб висловити слова вдячності кожному і кожній, хто ціною власного буття боронить Україну від ворога, віддати данину пам’яті усім полеглим, вчора у Пулинській громаді відбулися святкові заходи.

Урочистості з нагоди Дня Захисників і Захисниць розпочали покладанням квітів до місця пам’яті загиблим у війні з росією Героям-землякам.

Фото без опису

Біля скорботного місця пам’яті зібралися батьки та рідні полеглих Воїнів, керівництво громади, працівники органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, небайдужі мешканці громади.

Продовжилися заходи у місцевому Центрі культури і дозвілля, де на присутніх чекав невеликий концерт за участю аматорів сцени.

Скорботною хвилиною мовчання згадали кожне втрачене життя. Схиливши голови, подякували тим, хто на сторожі миру і спокою.

Фото без описуЗ вітальним словом до присутніх звернувся очільник громади Олександр Гаврилюк, подякувавши нашим Захисникам і Захисницям за мужність і відвагу, за кожен новий день, за те, що щосекунди ризикують своїм життям, щоб ми могли вільно жити, а Україна залишалася незалежною суверенною державою.

«Ми вдячні кожному та кожній за все, що ви зробили та продовжуєте робити для оборони й захисту нашої держави! Пам’ятаємо всіх, хто поклав життя за свободу українського народу! Здоров’я, миру і якнайшвидшої Перемоги усім нам!».

У ході заходу начальник 6 відділу Житомирського РТЦК та СП, полковник Олександр Варивода вручив матері та дітям полеглого Героя-земляка ВІКТОРА БУСЬКА орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Фото без описуВітальні виступи присутнім дарували Стефанія Осіпчук та танцювальний колектив «Грація» (художній керівник Христина Черниш), аматорський чоловічий народний колектив «Промінь», жіночий вокальний колектив Центру культури та дозвілля Пулинської селищної ради та Михайло Виговський.

У рамках заходу до благодійної скриньки вдалося зібрати 2 282 грн.

Кожен день – це день наших Захисників та Захисниць! Військові щодня захищають наше минуле, теперішнє та майбутнє від ворога. Ми вдячні кожному та кожній за все, що Ви зробили та продовжуєте робити!

Пам’ятаємо всіх, хто віддав життя за свободу українського народу!

Шануємо живих! Просимо перемоги та миру!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь