Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Пулинський селищний голова долучився до коуч-сесії на базі КНП «Лікарня»

Дата: 05.09.2023 14:55
Кількість переглядів: 665

У рамках реалізації проєкту медіацентру «Вісті», очільник громади Олександр Гаврилюк та начальник відділу гуманітарного Олена Гузюк долучилися до коуч-сесії «Удосконалення управління лікарнею в умовах нового етапу медичної реформи», яку на базі КНП «Лікарня» Пулинської селищної ради для медичних працівників закладу провів досвідчений лікар і управлінець, співзасновник Українського центру охорони здоров’я Матвій Хренов.

Фото без описуУ ході спілкування було окреслено основні напрямки розвитку медичної галузі у період війни та післявоєнного відновлення. Серед іншого, експерт спрогнозував, що лікарні потребуватимуть вузькопрофільних медичних працівників, зокрема реабілітологів, тому вкрай важливо уже сьогодні попіклуватися про створення соціо-медичних послуг у громаді, а також формувати сприятливі умови для залучення молодих медичних працівників.

Крім цього, присутні поговорили про вплив демографічної ситуації, що, прогнозовано, за кілька років призведе до збільшення кількості пацієнтів із серцево-судинними та онкологічними захворюваннями, а також про систему охорони здоров’я до реформування та її стан на сьогодні й у найближчі роки.

Значну частину часу приділили питанням фінансового менеджменту, у тому числі шляхом збільшення платних медичних і соціальних послуг. Поділився Матвій Хренов і корисними кейсами щодо залучення різних джерел фінансування та практиками іншими медичних закладів щодо перспектив розвитку закладу.

Фото без опису Фото без опису

Під час зустрічі, ініційованої ТОВ «Редакція-медіацентр «Вісті» за підтримки National Endowment for Democracy (NED) та сприяння ГО «Вокс Україна» експерт Матвій Хренов та менеджера «Вокс Україна» Світлана Сліпченко також мали нагоду здійснити невелику екскурсію медичним закладом та відвідати культурну перлину громади – Народний художній музей «Пулинські барви».

Пулинський селищний голова, ділячись враженнями від результатів коуч-сесії та особистого спілкування з кваліфікованим експертом, наголосив на своєчасності і слушності рекомендацій щодо окремих напрямків розвитку лікарні.

«Глобальний аналіз зовнішньої ситуації та різних чинників, які впливають на стан розвитку закладів охорони здоров’я, чітке усвідомлення проблем конкретно нашої лікарні та можливі шляхи їх подолання, сприятимуть розробці дієвої стратегії розвитку КНП «Лікарня» Пулинської селищної ради. Разом із медичними працівниками, користуючись практиками колег та орієнтуючись на вимоги часу, працюватимемо у напрямку якісного, безпечного та доступного надання медичних послуг громадянам», - підсумовуючи враження від зустрічі, зазначив очільник громади Олександр Гаврилюк.

Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь