Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

При Очеретянському будинку культури відкрили другу у громаді українську світлицю

Дата: 05.09.2023 09:24
Кількість переглядів: 333

Зберігати, популяризувати та примножувати культурні надбання наших предків – важлива місія кожного українця, особливо у час війни, коли ворог нещадно стирає усе, що свідчить про культурне багатство України.

З метою збереження старовинних реліквій і збору їх у імпровізовану кімнату-музей, напередодні Дня Незалежності України, ентузіасти з села Очеретянка урочисто відкрили другу у громаді українську світлицю, яку трепетно назвали «Очеретяночка».

Фото без описуДиректорка Очеретянського будинку культури Алла Терещенко разом із місцевими аматорами та активними мешканцями, у співпраці з відділом гуманітарним Пулинської селищної ради, старостою Очеретянського старостинського округу Володимиром Морозом та працівниками Центру культури і дозвілля, розпочали втілювати автентичний проєкт ще на початку літа.

Для початку, на базі приміщення колишньої котельні закладу культури створили відповідний етнопростір, який згодом наповнили унікальними експонатами, зібраними від мешканців села. Старовинні рушники, глечики, праски, автентичний одяг, килими, скрині, різний реманент та багато іншого вражають своєю унікальною історією та, доповнюючи один одного, створюють колоритне місце української народної культури.

Фото без опису18 серпня 2023 року, у день відкриття світлиці, до музейної кімнати зійшлися багато односельців та запрошених гостей. Перших відвідувачів частували ароматними смаколиками від очеретянських майстринь та задушевними пісенними й віршованими рядками дорослих та юних аматорів. Слова вдячності лунали і на честь Воїнів-Захисників, котрі захищають країну зі зброєю у руках та дають можливість тут, у тилу, збагачувати культурну спадщину нашого народу.

Вітали присутніх із локальною культурною подією також директорка Центру культури і дозвілля Пулинської селищної ради Олена Загацька та зберігач музейного фонду Народного художнього музею «Пулинські барви» Олександр Богатирчук.

Під час урочистого відкриття української світлиці при Очеретянському БК «Очеретяночка» до благодійної скриньки перші гості поклали 2 600 грн, які згодом поповнили Благодійний рахунок, відкритий у громаді для підтримки Воїнів-земляків.

Завітати до світлиці та на мить поринути в автентичну атмосферу унікальної української культури можна з 08 до 17 години у будні дні. Ласкаво запрошуємо!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь