Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Секретар селищної ради взяла участь у триденному офлайн-тренінгу щодо розробки та практичного впровадження Програми продовольчої безпеки в громаді

Дата: 01.09.2023 16:57
Кількість переглядів: 475

З 28 по 30 серпня 2023 року 20 представників громад західних та північних регіонів України стали учасниками триденного офлайн тренінгу щодо розробки і практичного впровадження Програми продовольчої безпеки в громаді з виїздом до Хабу розвитку овочівництва Теофіпольської громади, що на Хмельниччині. Пулинську громаду представляла секретар ради Людмила Метельська.

Фото без описуНагадаємо, що ініціативна група селищної ради протягом червня-серпня 2023 року брала активну участь у навчальній програмі із забезпечення продовольчої безпеки, що впроваджується ГО "Територія нових змін" за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Крім цього, команда громади доклала чимало зусиль до збору й опрацювання необхідних статистичних даних для створення Програми продовольчої безпеки та наразі працює над формуванням власне Програми.

У рамках тренінгу представниця громади мала нагоду разом із колегами з різних куточків країни дізнатися про нові підходи та рішення у напрямку покращення продовольчої безпеки, а також, враховуючи результати розробки громадами проєктів програм продовольчої безпеки, сформувати певну дорожню карту «Від ідеї до прийняття рішень».

Фото без описуФормат тренінгу дав можливість подискутувати з представниками громад та компетентними у цій галузі експертами, попрацювати у експромт-групах для розробки власної стратегії продовольчої безпеки, здобути практичні кейси щодо залучення додаткового фінансування для громади з міжнародних програм, співпраці з дорадницькими організаціями, створення кооперативів та їх функціонування в громадах, співпраці ГО з органами місцевого самоврядування тощо.

У ході заходу вдалося дізнатися також про успішний досвід у забезпеченні продовольчої безпеки від представників Дунаєвецької та Опішнянської територіальних громад.

Фото без описуУ Теофіпольській громаді учасники тренінгу ознайомилися з реалізацією проєкту « ХАБ розвитку овочівництва у Теофіпольській територіальній громаді» та оглянули комунальну теплицю, яку вдалося обладнати за підтримки U-LEAD. Голова громади Михайло Тененев презентував Програму продовольчої безпеки та поділився перспективами її впровадження і розвитку.

Також представники громад побували на Сатанівському консервному заводі, який є прикладом вигідних взаємовідносин між бізнесом і громадою та дізналися про реалізацію проєкту регіонального розвитку «Створення парку агропереробки «ФрутБанк».

Фото без описуЗа словами Людмили Метельської, три насиченні дні навчання, спілкування, обговорень та ознайомлення з успішними кейсами в посиленні продовольчої безпеки в громадах Хмельниччини значно вплинули на усвідомлення важливості впровадження заходів продовольчої безпеки у Пулинській громаді, а  успішний досвід колег показав, як і громаду розвивати, і про продовольчу безпеку подбати.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь