Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

У Пулинах відкрили скорботне місце пам’яті загиблих Захисників України

Дата: 29.08.2023 16:50
Кількість переглядів: 517

29 серпня, у День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, у смт Пулини вшанували Воїнів-земляків, які віддали життя за Україну.

29 серпня 2014 року стало трагічним для сотень наших солдатів, котрих росіяни цинічно вбили у полях соняхів під Іловайськом. Ця дата навічно вкоріниться у нашій пам’яті та стане днем вдячності кожному, хто повернувся на щиті.

У цей скорботний день представники органів місцевого самоврядування, старости старостинських округів, працівники підприємств, установ, організацій, рідні полеглих у боях Героїв, військовослужбовці, ветерани війни та небайдужі мешканці громади зібралися разом, аби поіменно згадати наших земляків, які загинули у кривавій війні, розв’язаній росією, та урочисто відкрити місце пам’яті загиблих Захисників України.

Фото без описуЗі словами подяки до батьків та родин загиблих звернулися очільник громади Олександр Гаврилюк, мама загиблого Героя Світлана Ковнацька, офіцер відділу рекрутингу Житомирського РТЦК та СП, старший лейтенант Гречковський, заступник голови місцевої спілки ветеранів АТО, учасник бойових дій Андрій Висоцький.

Пам’ятне місце загиблим Захисникам України, відкрите у громаді – це місце шани і подяки тим, хто творив історію сьогодення, написану кровʼю. Поруч із пам’ятником, розташованим на символічному озелененому просторі у вигляді Герба країни, встановлено монітор, на якому відображені знімки полеглих Воїнів-земляків та коротка інформація про їх життєвий шлях – шлях справжніх патріотів. Віримо: це місце стане святим для кожного жителя громади, сюди приходитимуть не лише рідні і близькі полеглих, а кожен, хто є патріотом України.

Настоятель Пулинського храму Святого Миколая Сергій Янчук провів обряд освячення скорботного місця пам’яті та прочитав молитву за упокій душ усіх Захисників, перед якими Господь відкрив ворота раю.

З вірою у Перемогу  і з великою вдячністю у серці від аматорів Центру культури і дозвілля Пулинської селищної ради звучали щемливі композиції про невмирущих Героїв, їх подвиги та нестерпний материнський біль, який неможливо загоїти чи втамувати.

Фото без описуПід час мітингу-пам'яті звучали слова глибокої вдячності усім, хто вніс свою лепту у створення цього місця. Подяки від Всеукраїнського громадянського об’єднання матерів та дружин України, від усіх матерів Героїв Пулинщини отримали Пулинський селищний голова Олександр Гаврилюк – за всебічну підтримку та фінансування, Андрій Висоцький та Валерій Тесля – за дизайнерське виготовлення пам’ятника, Віктор Дідківський та Анатолій Поплавський – за безкоштовне виготовлення та доставку меморіалу до місця вшанування, Марина Івашко – за розроблення ландшафтного дизайну, Іван Кайданюк та працівники Пулинської селищної ради – за втілення у реальність проєкту місця вшанування.

Фото без описуГерої будуть жити у наших серцях, в поколіннях мільйонів українців, в нашій історії. Вони віддали свої життя за незалежність країни, за вільне майбутнє, за безпеку наших родин, ставши символом гідності. Кожен з них вчинив подвиг, повставши проти насилля та несправедливості, віддавши життя за нову, відроджену Україну.

Віднині і назавжди наш борг перед ними – пам'ятати та передати цю пам'ять нащадкам. Лише перемогою та увічненням пам’яті про загиблих Захисників ми доведемо, що жертви наших Героїв не були марними.

З глибокою пошаною схиляємо голови перед рідними та близькими загиблих воїнів.

Вічна пам'ять Героям! Дякуємо за кожен день!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь