Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Ремонт дорожнього покриття та тротуарів у період воєнного стану

Дата: 26.07.2023 17:05
Кількість переглядів: 1612

Останнім часом серед українців, у тому числі і серед мешканців Пулинської громади, точаться дискусії щодо доцільності/не доцільності проведення поточних ремонтів дорожнього покриття та тротуарів, а також використання коштів місцевого бюджету на підтримку запитів військовослужбовців, які захищають країну на передовій.

Зважаючи на ситуацію, яка склалася у нашій громаді, Пулинська селищна рада повідомляє, що відповідно до Закону України «Про автомобільні дороги» орган місцевого самоврядування несе відповідальність за стан вулиць і доріг у населених пунктах, у тому числі щодо безпеки руху транспортних засобів і пішоходів.

Також наголошуємо, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 09 червня 2021 року №590 «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану» (зі змінами), передбачено здійснення платежів щодо:

«фінансового забезпечення виконання робіт та надання послуг (включаючи оплату утримання служби замовника та розроблення проектної документації) з будівництва, реконструкції, ремонту та експлуатаційного утримання інфраструктури у сфері дорожнього господарства (автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах)».

Наголошуємо: робота щодо утримання та розвитку автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок місцевого бюджету у Пулинській громаді ведеться регулярно, адже це важливий аспект безпеки учасників дорожнього руху, у тому числі у період воєнного стану.

Так, у 2022 році, з метою належного утримання доріг загального користування комунальної власності, постійно проводились заходи з профілювання (грейдерування) ґрунтово-щебеневих доріг у населених пунктах громади з та без додавання нового матеріалу, сезонні очищення доріг від снігу та посипання піщано-соляною сумішшю тощо. Також проведено поточний ремонт дорожнього покриття у смт Пулини по вулицях Шевченка, Грушевського, Незалежності, Героїв Небесної Сотні, Покровська, відрізку вул. Шевченка, 222 – вул. Садова, 2а, провулку Базарний.

Оскільки стан дорожнього покриття у громаді потребує регулярних ремонтних робіт, при формуванні бюджету на 2023 рік також були закладені кошти на проведення вищевказаних робіт.

Від початку поточного року на дороги комунальної власності громади вже було вивезено 3330 тонн щебенево-піщаної суміші. Зокрема, були підсипані дороги у Очеретянському, Пулино-Гутському, Івановицькому, Новозаводському старостинських округах, смт Пулини та с. Буряківка.

Наразі, відповідно до чинного законодавства, з метою утримання доріг загального користування комунальної власності у належному стані та забезпечення безпеки учасників дорожнього руху, проведені відповідні тендерні процедури щодо «Поточного ремонту дорожнього покриття та тротуарів по вул. Шевченка, Незалежності та Героїв Небесної Сотні смт Пулини Житомирської області».

ВАРТО ЗАЗНАЧИТИ, ЩО САМЕ РЕГУЛЯРНЕ ЩОРІЧНЕ ПРОВЕДЕННЯ ПОТОЧНОГО (ЯМКОВОГО) РЕМОНТУ ДОЗВОЛЯЄ УТРИМУВАТИ ДОРОЖНЮ МЕРЕЖУ У ЗАДОВІЛЬНОМУ СТАНІ.

Крім цього, інформуємо, що у 2021 році було проведено тендерні процедури по «Капітальному ремонту з елементами благоустрою вул. Шевченка 106-138 смт Пулини Житомирської області». У 2022 році, у зв’язку з війною в Україні, роботи не продовжувались. Враховуючи ряд об’єктивних чинників, у липні 2023 року роботи з ремонту тротуару по вул. Шевченка (від Укрпошти у напрямку магазину «Ванда») були відновлені. На пленарному засіданні 34 сесії 8 скликання, 06 липня 2023 року, із селищного бюджету на продовження робіт з благоустрою було виділено 600 000 грн.

На позачерговому засіданні постійної комісії з питань бюджету, комунальної власності та планування соціально-економічного розвитку, 25 липня 2023 року, депутати та посадові особи місцевого самоврядування висловили пропозицію, з метою забезпечення безпеки, закінчити розпочаті роботи з благоустрою на ділянці тротуару від Укрпошти до магазину «Вацак» (бувше приміщення Аваль Банку).

Насамкінець, хочемо наголосити: посадові особи органу місцевого самоврядування Пулинської селищної ради та депутатський корпус, приймаючи рішення про спрямування коштів з місцевого бюджету, діють у межах чинного законодавства та намагаються створити сприятливі умови для безпечного проживання мешканців громади, враховуючи сучасні реалії.

Якщо коротко про вищесказане, то ремонт доріг і тротуарів – це не про красу, а про безпеку!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь