Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Як Пулинська селищна рада підтримує Воїнів-земляків: бюджетна і позабюджетна підтримка?

Дата: 26.07.2023 16:36
Кількість переглядів: 892

Від початку повномасштабної війни росії в Україні одним із пріоритетних напрямків діяльності Пулинської селищної ради стала підтримка Воїнів-земляків, які боронять суверенітет, незалежність і цілісність країни.

Регулярно до селищної ради надходить чимало усних звернень від військовослужбовців з передової з проханням допомогти в придбанні військової амуніції та інших сучасних девайсів, необхідних у боротьбі з окупантами.

На усі звернення, у тому числі через старост старостинських округів, Пулинська селищна рада реагує своєчасно, намагаючись у найкоротші терміни, разом із мешканцями громади, частково або повністю задовольнити запити наших Захисників! ЖОДНОМУ, ХТО ЗВЕРТАВСЯ ДО СЕЛИЩНОЇ РАДИ ЗА ТАКОЮ ДОПОМОГОЮ, НЕ БУЛО ВІДМОВЛЕНО!

Благодійні ярмарки, велопробіги, спортивні турніри, концерти, майстер-класи – всі ці заходи були спрямовані на збір коштів для придбання необхідних речей Воїнам-землякам. Активно селищна рада співпрацює і з місцевим бізнесом, підтримуючи Оборонців деревиною та пиломатеріалами. Регулярно працівники ради, як і усі мешканці громади, долучаються до поповнення спільного Благодійного рахунку.

На офіційному вебсайті та фейсбук-сторінці громади завжди публікуються дописи-звіти про підтримку військовослужбовців з Пулинської громади. Зокрема, для мешканців різних населених пунктів громади, які несуть військову службу, незалежно від їх соціального стану, було придбано технічно справний, повнопривідний автомобіль для вивезення поранених бійців з зони активних бойових дій, квадрокоптер DJI Mavic 3, каліматорний приціл, тепловізори, каску кевларову, рації, планку Пікатінні, акумулятор та деякі комплектуючі, павербанки та ліхтарі, військову форму,  військове взуття, наколінники, розвантажувальні жилети, підсумки, матеріали для плетення маскувальних сіток та багато іншого.

Пулинська селищна рада, певна річ, не в змозі вивчити потребу кожного військовослужбовця-земляка і, відповідно, забезпечити усі їх запити, проте у відповідь на кожне звернення, усне чи письмове, вживаються вичерпні заходи, щоб, принаймні частково, допомогти.

Разом із тим, посадові особи органу місцевого самоврядування, користуючись досвідом колег, намагаються напрацювати механізм виділення коштів на підтримку Воїнів-земляків із селищного бюджету. Про шляхи вирішення даного питання та основні ризики, читайте далі у матеріалі.

Так, з проханням про придбання засобів військового призначення, у тому числі дронів, до селищної ради має звернутися не безпосередньо мешканець нашої громади, а військова частина, за якою він закріплений. На основі такого звернення спеціалісти ради розроблять Програму надання підтримки конкретно цій військовій частині. Після затвердження Програми на сесії селищної ради, з місцевого бюджету виділяються кошти для військової частини на придбання обладнання. У іншому разі, селищна рада може виділити на військову частину не кошти, а провести закупівлю і, провівши ще одну сесію, передати їй обладнання.

Також хочемо наголосити, що виділяючи кошти або купуючи засоби військового призначення на частину, ми не можемо гарантувати, що цей прилад буде передано саме у підрозділ нашого земляка.

Інша справа, коли на території громади зареєстрована одна або кілька військових частин – тоді кошти виділяються на конкретний запит цієї частини.

Ще зазначимо, що на виконання Комплексної програми підготовки та проведення заходів територіальної оборони, мобілізаційної підготовки та мобілізації в особливий період людських та транспортних ресурсів на території Пулинської селищної ради і проведення заходів удосконалення й модернізації шостого відділу Житомирського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки на 2022 рік із селищного бюджету було використано 1 098 587 грн, з них на поточний ремонт приміщення та придбання меблів – 344522 грн, на придбання засобів радіозв’язку – 600000 грн, на придбання електрогенераторів – 132700 грн та на придбання оргтехніки – 21365 грн. У 2023 році – 130 462 грн.

Крім цього, із бюджету громади у 2022 році було використано 301  165 грн на виконання Комплексної програми проведення заходів медичного забезпечення допризовної та призовної молоді, вступників у вищі військові навчальні заклади та кандидатів на навчання на військових кафедрах ВНЗ, кандидатів на контрактну службу, резервістів на навчальні збори (офіцери запасу, солдати, сержанти) на території Пулинської селищної ради на 2021-2025 роки, у 2023 році – 38 893 грн.

Також в минулому році була надана субвенція районному бюджету Житомирського району на виконання Програми надання матеріально-технічної допомоги підрозділам територіальної оборони на території Житомирського району (військова частина А7307) на 2022 рік в сумі 110 000 грн та субвенція обласному бюджету Житомирської області на виконання Програми надання матеріально-технічної допомоги Житомирському обласному територіальному центру комплектування та соцiальноiї пiдтримки i вiйськовим частинам Сил територiальної оборони Збройних Сил України на 2021-2023 роки – 70 000 грн.

Підсумовуючи вищевикладене, констатуємо:

  • Селищна рада разом із мешканцями громади активно та регулярно підтримує усіх Воїнів-земляків, які звертаються з проханням про допомогу.
  • Посадові особи органів місцевого самоврядування зацікавлені у налагодженні дієвого механізму підтримки військовослужбовців з Пулинської громади через виділення коштів з селищного бюджету
  • Селищна рада і надалі організовуватиме благодійні заходи та  збори коштів, щоб допомогти нашим Воїнам з мінімальними втратами бити ворога на передовій.

Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь