Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Пулинський селищний голова долучився до дводенного навчального візиту у громади Чернігівщини для переймання досвіду господарювання

Дата: 25.05.2023 09:45
Кількість переглядів: 499

Нещодавно, Пулинський селищний голова Олександр Гаврилюк разом із іншими головами територіальних громад області, за сприяння Асоціації міст України, відвідав громади Чернігівської області, щоб почерпнути досвід  господарювання у період війни, у тому числі у напрямку відновлення.

У рамках дводенного навчального візиту, делегація з Житомирської області поспілкувалася із заступницею Чернігівського міського голови Вікторією Пекур, дізналася, як жив Чернігів під час блокади, у найтяжчі лютий-березень 2022 року, та які ресурси залучає для відновлення об’єктів інфраструктури, постраждалих від російських атак, адже за даними Київської школи економіки, внаслідок російської облоги і масованих обстрілів, збитки у житловому секторі, інфраструктурі та бізнесі Чернігова становлять 4 млрд 270 млн доларів.

Очільники громад Житомирщини оглянули знищений готель «Україна», зруйнований авіабомбою будинок на Чорновола, спалений гіпермаркет «Епіцентр», побували в мікрорайоні Бобровиця та ознайомились з роботами щодо відновлення зруйнованих і пошкоджених освітніх закладів.

17 травня делегація вивчала досвід Куликівської громади у трансформації освітньої мережі, познайомилася з роботою Куликівського ліцею та Куликівського ЗДО «Ромашка», побувала на занятті секції рукопашного бою «Октант», побачила відремонтовані укриття в ліцеї та садочку. 

Юлія Постернак, Куликівський селищний голова, розповіла гостям про життя громади у період активних бойових дій на Чернігівщині, про формування бюджету та співпрацю з міжнародними донорами, співробітництво з іншими країнами, розвиток туризму, волонтерство, підтримку ЗСУ та багато іншого.

«Ця поїздка була досить складною психологічно, адже, бачачи усі жахи «русскаго міра», не з екрану, а власними очима, усвідомлюєш скільки горя і руйнувань зазнали люди та інфраструктура. Було цікаво дізнатися, які інструменти вирішення проблем та практики місцевого самоврядування у цей час стали найбільш дієвими. Також вдалося почерпнути практичні кейси у налагодженні співпраці з міжнародними донорами та організацією роботи у критичні періоди. Безумовно, вразила стійкість і злагодженість населення з органами місцевого самоврядування, закладами освіти, підприємствами, установами, організаціями та волонтерами», - розповів селищний голова Олександр Гаврилюк.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь