Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

У громаді обговорили питання пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу

Дата: 24.05.2023 15:31
Кількість переглядів: 414

24 травня 2023 року за участю Пулинського селищного голови Олександра Гаврилюка відбулося чергове засідання протиепізоотичної комісії селищної ради, на якому розглянули питання про епізоотичну ситуацію щодо розповсюдження сказу тварин на території Пулинської селищної ради, та проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу в надзвичайних умовах.

Фото без описуГоловний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Житомирського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Лігута наголосив на зростанні чисельності основних видів мисливської фауни, зокрема шкідливих хижаків (лисиці червоної, вовка, бродячих собак), які створюють загрозу життю і здоров’ю громадян та свійських тварин через розповсюдження сказу та інших небезпечних хвороб.

Крім цього, Олександр Лігута розповів про організацію заходів з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу шляхом розкидання приманок з вакциною наземним способом, з метою профілактики основних інфекційних і паразитарних тварин на території Пулинської територіальної громади.

Принада безпечна для тварин і людей, має вигляд невеликих брикетів розміром з сірникову коробку із запахом м’ясо-кісткового борошна. Усередині – желеподібна капсула з вакциною проти сказу. Такі заходи забезпечать створення стійкого імунітету у диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу та значно покращить епізоотичну ситуацію.

Фото без опису Фото без опису

Закликаємо мешканців громади з порозумінням поставитися до заходів з вакцинації диких м’ясоїдних тварин: під час виявлення принад не руйнувати їх та не брати до рук. Також рекомендуємо не відпускати домашніх тварин (собак) на самовигул.

Заздалегідь дякуємо за розуміння!

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь