Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Заходи з нагоди вшанування Дня Героїв у Пулинській громаді

Дата: 23.05.2023 16:21
Кількість переглядів: 537

Сьогодні, у День Героїв, сесійна зала Пулинської селищної ради наповнилася невимовним болем, розпачем та тугою за нашими Захисниками, загиблими у війні з росією.

У цей день разом зібралися батьки, дружини, сестри, діти, рідні, друзі та односельці, щоб вшанувати пам'ять про усіх українців, котрі присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність Української держави.

Війна з московською ордою величезною для нас ціною зробила Героями і наших сучасників – рідних, близьких і знайомих, яких оплакуємо щодня, завдяки яким сьогодні живемо і працюємо.

Фото без опису

Зібрання присвячене вшануванню тих, хто загинув у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України розпочали Державним Гімном, після чого згадали поіменно кожного нашого земляка, чиє ім’я навіки викарбуване у Книзі болю Пулинської громади.

Скорботна хвилина пам’яті, відгукнулася у серці кожного довічною обітницею завжди пам’ятати тих, хто виборював нашу свободу.

Фото без опису

Слова підтримки і співчуття родинам загиблих Захисників у цей день висловив Пулинський селищний голова Олександр Гаврилюк, зазначивши, що на плечах наших Воїнів, на їх крові та стражданнях кується нова історія, вільна європейська Україна.

«Ми сьогодні повинні низько вклонитися і подякувати усім нашим Охоронцям, які б’ються за наше майбутнє та тим, хто став частиною Небесного війська. Пам'ять про їх подвиг навічно у наших серцях, як і молитва за кожного, хто продовжує наближати нашу Перемогу. Біль утрати, яку щоденно переживають матері, дружини та сім’ї наших Героїв, ятрить і наші душі, адже, коли у громаду приходить звістка про непоправне, про загибель на війні, біль заповнює серце кожного з нас. Тримаймося! Усім миру, терпіння, здоров’я і якнайшвидшої Перемоги. Слава Україні!».

Фото без описуЗвернувся до присутніх також полковник Олександр Варивода. Начальник 6 відділу Житомирського РТЦК та СП подякував кожному, хто став на шлях захисту рідної країни від окупантів та передав державну нагороду, Орден III ступеня (посмертно) загиблому Захиснику Іллі Вікарчуку, яку зі словами вдячності за виховання справжнього патріота вручили згорьованій матері.

Фото без описуУ цей день жіночий вокальний дует Центру культури і дозвілля Пулинської селищної ради виконав музичну сагу-сповідь «Журавлі», сповнену туги і болю пісню «А мати сина жде…» та вічну «Герої не вмирають!».

Фото без описуІз музичною присвятою Україні виступила також талановита вихованка Пулинської мистецької школи Софія Лонська. Пронизувала душі і поезія нашої землячки, Галини Супрунчук з Іванович, у якій відгукується розпач за відлетілими в небо українськими синами.

Фото без описуФото без описуКрім цього, до присутніх звернувся отець Сергій Янчук, який разом з усіма присутніми відслужив невелику панахиду, вшанувавши і пом’янувши кожного, хто віддав життя в війні росії проти України, та невинно убієнних цивільних і військових у всіх війнах.

«Дорогі дружини, матері, батьки, рідні! Ми сьогодні зібралися разом, щоб розділити з вами той біль і горе, які принесли нам наші вороги. Ми низько схиляємо голови перед кожним із Вас, віддаючи шану і честь вашим синам. Саме завдяки жертві українських синів ми усі маємо шанс на майбутнє!».

Фото без описуНасамкінець, усі присутні долучилися до скорботної Ходи пам’яті на честь загиблих Воїнів-земляків та поклали квіти до пам’ятної капсули, на місці якої, згодом, буде встановлено пам’ятний знак на честь Захисників і Захисниць, які віддали життя у війні, розв’язаній росією.

Кажуть, людина помирає двічі: вперше, коли в неї зупиняється серце, вдруге – коли про неї забувають. Попри всі старання, ми не в силах запускати людські серця, але в наших силах робити все, щоб память про подвиг наших Героїв жила вічно. Їх імена викарбувані в історії України вже тепер; з їх імен складається найзаповітніше для кожного українця слово  – ПЕРЕМОГА.

За подвиг кожного Героя – подяка родинам, де не висихають сльози втрат. Ми пишаємось, що були знайомі із цими хлопцями і чоловіками. Нехай кожна сльоза українця стане смертельним ядом для тисячі орків.

Вічна пам'ять і вічна слава нашим Героям! Божого покрову усім Воїнам, які продовжують боротьбу! Слава Україні!

Фото без описуФото без описуФото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь