Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Галерея пам'яті "ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ, ВОНИ ЛИШ ПОРУЧ БУТЬ ПЕРЕСТАЮТЬ"

Дата: 22.05.2023 17:00
Кількість переглядів: 227

23 травня Україна відзначає День Героїв - свято борців за волю України, які стали символом незборимості Української Нації.

У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив щороку 23 травня відзначати День пам'яті тих, хто боровся за свободу України. Дата була приурочена до сумного дня - 23 травня 1938 року, коли в Роттердамі було вбито Євгена Коновальця. Також було згадано, що саме в травні пішли з життя «кращі сини України XX століття» - Микола Міхновський, Симон Петлюра.

Хоча ідея святкування зародилася під час Другої світової війни, з початком антитерористичної операції у 2014 році та повномасштабної війни росії в Україні у 2022 році, 23 травня, у День Героїв, Україна, поряд з історичними постатями борців за незалежність у XX столітті, вшануває сучасних Героїв, які віддали свої життя за волю, цілісність та незалежність країни в російсько-українській війні.

Ми згадуємо всіх наших Захисників та Захисниць поіменно, розповідаємо історії їхнього життя, називаємо на їх честь вулиці та встановлюємо пам’ятні знаки, бо усвідомлюємо, що завдячуємо їм можливістю продовжувати жити у своїй державі.

До Дня Героїв України в бібліотеці Пулинської селищної ради оформлено галерею пам'яті " Герої не вмирають, вони лиш поруч буть перестають".

Вічна пам’ять всіх загиблим Героям! Їх імена назавжди вписано в історію нашої країни, пам'ять про них, про їх подвиг навіки залишиться у наших серцях...

Честь і слава тим, хто нині стоїть на рубежах і оберігає наш спокій.

Слава Україні! Слава її Героям!

Фото без описуФото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь