Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

Дата: 28.04.2023 09:13
Кількість переглядів: 535

28 квітня в Україні та більше ніж у ста країнах світу відзначають Всесвітній день охорони праці.

Його запроваджено з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням.

У 2023 році Міжнародна організація праці (МОП) визначила тему цього дня – «Безпечне та здорове робоче середовище основний принцип і основне право у світі праці». 

У Державній службі України з питань праці зазначають:

«У Конституції України закріплено право кожного громадянина на працю у безпечних та здорових умовах. Однак, через збройну агресію російської федерації тисячі українських працівників втрачають це право. На виробництві, за час повномасштабної війни, постраждали понад 3 тисячі працівників, 520 з них – загинули. Безпосередньо внаслідок ракетних обстрілів та дії вибухових предметів травмувалися понад 700 працівників, 254 з них – загинули. Тобто майже кожен другий працівник загинув внаслідок бойових дій».

Сьогодні, у Всесвітній день охорони праці, ми віддаємо шану пам’яті працівникам, які загинули як у мирний час, так і під час війни. Бажаємо зцілення та витримки усім українцям, які постраждали внаслідок російської агресії.

Пам’ятаймо, безпека праці є запорукою збереження найціннішого – людського життя! 

Довідково.

Відповіді на найбільш запитувані питання з питань організації безпечних умов праці розміщуються на офіційному веб-сайті Держпраці, на інформаційному порталі pratsia.in.ua та на сторінках у соціальних мережах, перезавантажено сервіс онлайн консультацій «Інтерактивний інспектор», регулярно розміщуються інформаційні повідомлення у засобах масової інформації, інспектори праці відвідують роботодавців та надають індивідуальні консультації, безпосередньо спілкуються з людьми тощо. Також на інформаційному порталі розміщені рекомендації як працювати безпечно в умовах війни.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь