Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Пулинські бібліотекарі провели годину-реквієм «Чорнобиль - наш вічний біль душевний»

Дата: 26.04.2023 17:08
Кількість переглядів: 416

26 квітня – трагічна для України й усього цивілізованого світу дата, яка нагадує людству про найстрашнішу, наймасштабнішу техногенну катастрофу в світовій історії. Велике лихо спіткало нашу землю того далекого 1986 року.

Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною, життям і здоров'ям сотень людей. Долі багатьох людей різних професій - цивільних і військових, які стали свідками, учасниками, героями та жертвами чорнобильської катастрофи, змінилися назавжди.

До 37-ї річниці трагедії на Чорнобильській АЕС працівники бібліотеки Пулинської селищної ради спільно з бібліотекарем Аллою Опанащук для учнів Територіального відокремленого спеціалізованого відділення смт Пулини Головинського вищого професійного училища нерудних технологій провели годину-реквієм "Чорнобиль - наш вічний біль душевний".

Бібліотекарі розповіли присутнім про жахливі та трагічні події 26 квітня 1986 року, які відбулися в Чорнобилі. Звучали віршовані рядки, слова вдячності тим, хто не шкодуючи свого життя і здоров'я працювали над ліквідацією наслідків аварії. Хвилиною мовчання вшанували героїв - жертв Чорнобиля.

Учні переглянули відео "Чорнобильська катастрофа" та книжкову виставку-застереження "Подвиг. Пам'ять. Чорнобиль. Істина."

Через 37 років після аварії, людство знову опинилося перед загрозою ураження радіацією. Російські війська захопили ЧАЕС у перші дні повномасштабного вторгнення. Проте завдяки стійкості та відданості працівників станції та нацгвардійців найстрашнішого вдалося уникнути. Це справжні герої, і ми маємо бути вдячні їм за це!

Ми повинні пам’ятати, що несемо відповідальність не тільки за сучасний стан довкілля, а й за життя майбутніх поколінь!

За матеріалами бібліотеки Пулинської селищної ради

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь