Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

ЧОРНОБИЛЬСЬКА КАТАСТРОФА - ТРАГЕДІЯ, ЯКА НАВІКИ ЗАКАРБУВАЛАСЯ В ПАМ’ЯТІ

Дата: 26.04.2023 08:00
Кількість переглядів: 528

В історії нашого народу чимало скорботних дат, спогад про які пронизує серце гострим болем. Одна з них – 26 квітня 1986 року – день найстрашнішої техногенної катастрофи в історії людства, День ядерного лиха, яке відбулося внаслідок вибуху четвертого енергоблоку на Чорнобильській атомній електростанції.

За оцінками експертів одразу після аварії було опромінено понад 8,5 мільйонів людей і забруднено 155 тисяч квадратних метрів територій. Навіть після того, як пожежу погасили, реактор ще кілька тижнів продовжував викидати неймовірну кількість радіації, доки його не засипали сумішшю піску, свинцю та бору.    

Сьогодні, у 37-мі роковини від дня трагедії, ми вшановуємо пам’ять героїв, які загинули під час ліквідації наслідків аварії, згадуємо про героїзм пожежників, експлуатаційного персоналу станції, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Ми, українці, пам’ятаємо:  Чорнобиль був, є і буде, а  відлуння Чорнобильських дзвонів будуть чути ще не одне покоління. Саме тому у ці скорботні дні, у найскладніші і найвизначальніші дні нашої історії, ми не тільки боронимо свою землю від російського агресора, а й стоїмо на заваді атомному тероризму ворога, який своїми злочинними діями штовхає людство на межу нової ядерної катастрофи.

Низько схиляємо голови перед ними і з особливим почуттям їх вшановуємо! Велика Вам подяка і низький доземний уклін! Нехай будуть вдячні та уважні люди до Вас, щодня, щохвилини, завжди!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь