Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

У рамках 2-денного майстеркласу з виготовлення мальованки на підтримку Воїнів-земляків зібрали 3700 грн

Дата: 13.04.2023 15:52
Кількість переглядів: 344

Великдень – це свято миру та злагоди, яке символізує перемогу добра над злом, любові над ненавистю, високої духовності над марнотами матеріальними. Світле Воскресіння Христове прийнято наповнювати добрими справами, допомагати ближньому, дарувати надію і підтримувати віру в серцях.

Саме тому, Пулинською селищною радою було організовано та проведено 2-денний благодійний майстерклас з виготовлення мальованки, до якого долучилися 29 дорослих та малих мешканців громади.

Основною ідеєю такої великодньої події стало відродження кращих традицій народної творчості – віковічної традиції нанесення на пасхальні яйця символів-оберегів, глибоко вкорінених у віруваннях нашого народу та, звичайно, збір коштів на підтримку Воїнів-земляків, які не втомлюються боронити країну і кожного з нас від мороку російських окупантів.

Учасники благодійного заходу наносили символи-обереги на дерев’яні заготовки, зважаючи на те, що кожен з видів розпису великодніх яєць та кожен орнамент має свій особливий зміст, символізуючи мир, життя, силу, любов, урожай, захист, здоров’я тощо, про які на початку майстер-класу розповіла керівник гуртка КЗПО «Центр дитячої та юнацької творчості Пулинської селищної ради» Людмила Подкаура. 

Так, охочі пізнати таїнство створення мальованки запам’ятали, що перш ніж братися до її розпису варто знати, кому ми її подаруємо. Скажімо, на писанці для мами потрібно зображати Берегиню – символ роду, для тата – «сорок клинців» (символ землі та добробуту, який доповнювали грабельками та рисками – символами землі, виораного поля і достатку). Якщо ж писанка призначалася братам і сестрам, то на ній малювали метеликів – символ дитинства і безтурботності, а також квіти – символ душі людини, більше пов'язаний із дітьми. 

Організація та проведення такого автентичного благодійного заходу не лише сприяла пізнанню учасниками секретів створення мальованки, поділу її на частини, підбору кольорів та лайфхаків у нанесенні орнаментів, а й допомогла спільними зусиллями поповнити благодійний рахунок на підтримку Воїнів-земляків, відкритий у громаді. 

Загалом було зібрано 5800 грн, з яких витрачено на матеріали для майстеркласу (дерев’яні заготовки, акрилові фарби, пензлики, олівці, гумки тощо) – 2100 грн, а 3700 грн зараховано на благодійний рахунок.

Щира вдячність надзвичайно талановитим та сповненим енергії Оксані Василенко та Людмилі Подкаурі, які провели незабутній майстерклас, а також усім мешканцям громади, які відвідали захід та провели час з користю для наших Захисників. Окремі слова подяки директору Пулинського ліцею Зої Лисюк, яка забезпечила локацію для проведення заходу.

Бережімо скарби, передані нашими нащадками для майбутніх поколінь! Не втомлюймося допомагати нашим Захисникам і Захисницям! Працюймо на Перемогу!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь