Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

7 порад, як зберегти здоров’я

Дата: 07.04.2023 09:12
Кількість переглядів: 752

У День здоров’я фахівці ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб  МОЗ України» нагадали прості поради, як зберегти здоров’я.

  1. Більше рухайтеся. Регулярна фізична активність щонайменше 30 хвилин на день дозволить почуватися краще, а також значно покращить показники здоров’я. Обирайте той вид фізичної активності, який буде для вас комфортний. 

  2. Висипайтеся. Здоровий сон триває 7-9 годин на день. Варто лягати спати і прокидатися в один і той же час. Якщо регулярно недосипати, збільшується ризик появи хронічних захворювань — діабету, серцево-судинних недуггіпертонії, а також ожиріння, порушень імунної системипсихічного здоров’я тощо.

  3. Правильно харчуйтеся.   Здорове харчування – це збалансоване споживання білків, вуглеводів, жирів, вітамінів і мікроелементів з урахуванням добової фізіологічної потреби людини у харчових і біоактивних речовинах.  Це не тільки гарне самопочуття, міцна нервова система і нормалізація ваги - але й любов і повага до себе,   прагнення до здорового й тривалого життя.

  4. Обмежте вживання алкоголю та тютюну. 

  5. Бережіть свій емоційний та психічний стан. Важливо турбуватися про власне психічне здоров’я так само, як і про фізичне. Ментальні проблеми або психічні розлади не є менш важливими, аніж фізичні захворювання.

  6. Не нехтуйте щепленнями.  Вакцинація - це простий, дієвий та безпечний спосіб захисту  від інфекційних захворювань.

  7. Регулярно відвідуйте лікаря з профілактичною метою. Це дозволить  не  прогаяти ту  чи іншу потенційну хворобу, а у разі її виникнення – ефективно і вчасно розпочати процес лікування.

Не хворійте і будьте здоровими!

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь