Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

З 1 квітня розпочинається весняно-літня нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

Дата: 29.03.2023 08:38
Кількість переглядів: 707

З метою охорони та відтворення водних біоресурсів у природних рибогосподарських водних об’єктах та створення сприятливих умов для їх природного відтворення на території області, відповідно до  наказу Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Житомирській області від 23.03.2023 № 16 «Про встановлення заборони добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Житомирської області на період нересту у 2023 році», забороняється здійснення промислового, любительського і спортивного рибальства на період нересту риб та розмноження інших водних біоресурсів у рибогосподарських водоймах, підконтрольних Управлінню Державного агентства меліорації та рибного господарства у Житомирській області.

Здійснення рибальства забороняється у такі терміни:

  • у всіх річках та їх кореневих водах (руслах річок з усіма діючими рукавами, затоками та затонами) – з 01 квітня по 20 травня 2023 року включно;
  • у всіх водосховищах – з 01 квітня по 09 червня 2023 року включно;
  • у придаткових водоймах (протоки, гирла, озера, ставки та інші водойми, в тому числі ті, які тимчасово заливаються водою в період весняної повені) – з 01 квітня по 30 червня 2023 року включно.

На водних об’єктах в період нересту забороняється пересування всіх транспортних засобів чи моторних суден у заборонених місцях у період нересту, на нерестовищах, за виключенням суден, які використовуються органами рибоохорони та іншими уповноваженими органами державної влади.

В разі недотримання зазначених норм передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності. Крім цього, порушнику нараховуються збитки за кожну незаконно виловлену рибину.

Також нагадуємо, у рибогосподарських водних об’єктах Житомирської області до 30 червня 2023 року діє заборона на будь-який лов річкових раків.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь