Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

З початку великої війни Бабичівський старостинський округ займався волонтерською допомогою та підтримкою військовослужбовців – староста Валентина Бовсунівська

Дата: 21.03.2023 15:54
Кількість переглядів: 490

Під час звіту староста Бабичівського старостинського округу наголосила, що у 2022 році основним напрямком роботи стала комунікація з місцевими жителями, завдяки співпраці з якими вдалося і активно волонтерити, і приймати та поселяти ВПО, і, дбати про благоустрій.

За звітний період на території Бабичівського старостинського округу проводилися роботи з благоустрою кладовищ, грейдерування та підсипання  доріг. Крім цього, мешканці старостату зібрали та передали 800 мішків для місцевої оборони, активно збирали овочі для жителів Херсону, КНП «Лікарня» та роти охорони. Також заготовили 40 м³ деревини для ЗСУ. Для Воїнів-земляків у перші дні війни придбали і відправили взуття (берци, гумові чоботи, кросівки), одяг, рюкзаки, засоби гігієни, медикаменти.

«Від початку великої війни активні мешканці округу розпочали підтримувати українських військовослужбовців, у тому числі мобілізованих та добровольців з нашого старостату. З перших днів війни наші жінки та дівчата виготовляли маскувальні сітки. Разом ми збирали кошти, за які купували м'ясо для виготовлення домашніх тушонок, з подальшою передачею нашим Захисникам. Активно пригощали смаколиками і Воїнів, які зупинялися у нашому старостаті на перепочинок. Поки жінки частували Захисників їжею та збирали продуктові пакунки, чоловіки допомагали з ремонтом техніки. Також жителі старостату приєднались до групи донорів крові», - розповідає Валентина Бовсунівська.

Жителі старостинського округу, окрім іншого, активно долучилися до проєкту «Сади Перемоги». Більше 70 осіб із задоволенням працювали у вільний час. Вирощували овочі, консервували, збирали малину, сушили ягоди та фрукти, які передавали Захисникам, ВПО та комунальним закладам.

Підприємці, які працюють на території старостату, допомагають у придбанні автомобілів, медичного обладнання для реабілітації та відновлення військових після поранень.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь