Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Війна ще більше згуртувала наших жителів – староста Ялинівського старостинського округу

Дата: 21.03.2023 10:47
Кількість переглядів: 255

«У нелегкий для України час увесь світ єднається у відчайдушній боротьбі за мир. Війна ще більше згуртувала жителів нашого старостинського округу і ми стали великою дружньою родиною. Усі небайдужі мешканці активно допомагають нашим Оборонцям, роблячи свій посильний внесок у Перемогу. З перших днів війни жителі округу долучилися до збору пляшок для виготовлення «коктейлів Молотова» та розпочали спорудження блокпостів», - на початку звіту про діяльність Ялинівського старостинського округу відзначив староста Ігор Перегуда.

Серед іншого, староста розповів, що протягом звітного періоду було видано 449 довідок різного характеру, проведено благоустрій кладовищ, пам’ятників, грейдерування доріг у шести населених пунктах округу. Також проведено косметичний ремонт підлоги та вікон у приміщенні для ВПО, встановлено нові двері, відремонтовано підлогу та сцену у сільському клубі с. Ялинівка та покрівлю, веранду й електричну проводку – у Будинку культури с. Стара Олександрівка.

«За кошти мешканців сіл Ялинівка, Юлянівка, Стара Олександрівка та Колодіївка для потреб Збройних Сил України були закуплені бензогенератори, павербанки, електрооснащення, медикаменти, тепловізор, ліхтарі, зарядні пристрої, акумулятори для військової техніки та інше. Крім цього, мешканці старостату долучались до збору продуктів харчування для роти охорони, також збирали та передавали постільну білизну, матраци та активно підтримували ВПО» - розповів староста округу.

У ході звіту було відзначено також, що старостат активно співпрацює з волонтерами координаційного центру м. Житомир, куди регулярно доставляють картоплю, яйця, буряки, капусту, моркву, цибулю, часник, сало та домашню випічку, яка передається на фронт, деокуповані території тощо. Також Воїнам-землякам відправляють посилки з продуктами тривалого зберігання, засобами гігієни, цигарками.

Активно мешканці долучаються до виготовлення маскувальних сіток та благодійних концертів, на яких вдалося зібрати 21 000 гривень.

«Дякую усім жителям старостату, які своєю посильною допомогою наближають Перемогу», - завершуючи звіт, додав староста Ігор Перегуда.

Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь