Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

У перші дні повномасштабного вторгнення ми об'єдналися, щоб разом зупинити окупантів – староста Івановицького старостинського округу

Дата: 21.03.2023 10:04
Кількість переглядів: 264

Звітуючи про діяльність Івановицького старостинського округу, староста Людмила Черниш акцентувала увагу на підтримці мешканцями ЗСУ.

«У перші дні повномасштабного вторгнення російських окупантів на територію України жителі с. Івановичі об’єдналися та облаштували три блокпости. Жінки та чоловіки працювали пліч -о- пліч: насипали пісок у мішки (які приносили з дому) і з них будували блокпости. Велику допомогу для будівництва надали місцеві підприємці, зокрема директор ТОВ «Агро-Регіон Житомир»», - інформує Людмила Черниш.

У той час, як чоловіки розпочали цілодобове патрулювання, жінки готували та передавали їжу для патрульних, а вчителі Івановицького ліцею плели маскувальні сітки.

Активно мешканців старостату та українську армію підтримували і наші земляки, які перебували за кордоном. Так, жителька села Кравцова С. В., котра у перші дні війни виїхала з дітьми до Польщі, організувала та передала гуманітарну допомогу від місцевої церковної общини (засоби гігієни, одяг та продукти харчування), яку спрямували одиноким літнім людям, малозабезпеченим та багатодітним сім’ям, внутрішньо переміщеним особам, родинам військовослужбовців тощо.

Одним із викликів, який постав перед мешканцями округу, стало питання облаштування укриття в Івановицькому ліцеї.

«І знову наші односельчани, за підтримки селищного голови та відділу освіти, об’єднали свої зусилля  та, практично, за один місяць побудували укриття для учнів, дошкільнят та колективу навчального закладу. Велику допомогу також надали: ТОВ «Агро-Регіон Житомир», ТОВ «Агроф», ПП «Гальчук», завод «Кромберг»», - ділиться Людмила Черниш.

За словами старости, жителі округу неодноразово проводили збори продуктів харчування для ЗСУ та КНП «Лікарня», а також активно долучалися до благодійних концертів, на яких вдалося зібрати 4380 грн.

Регулярно підтримують українських військовослужбовців і педагогічний та обслуговуючий персонал Івановицького ліцею. Скажімо, на виручені з благодійного ярмарку кошти, до Дня Захисників і Захисниць, придбали подарунки для односельчан, які служать в лавах ЗСУ. Крім цього, учасники освітнього процесу плетуть маскувальні сітки, виготовляють окопні свічки для Захисників та регулярно передають домашню випічку для Воїнів.

«На даний час у лавах ЗСУ героїчно виконують свій військовий обов’язок 22 жителів села Івановичі. У їх очах немає страху, немає хвилювань. Вони сьогодні сильні, як ніколи. Кожен з них впевнений, що Перемога за Україною!» - насамкінець додала староста Івановицького старостинського округу.

Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь