Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Пулинський селищний голова провів нараду з керівниками підприємств, установ, організацій

Дата: 02.03.2023 08:37
Кількість переглядів: 565

01 березня відбулася чергова нарада з керівниками підприємств, установ, організацій, у ході якої присутні обговорили ключові напрямки функціонування громади у медичній, податковій, житлово-комунальній сферах, у галузі соціального захисту та надзвичайних ситуацій, а також розглянули ряд проблемних питань у забезпеченні життєдіяльності громади.

На початку наради Пулинський селищний голова Олександр Гаврилюк поінформував присутніх про основні напрямки роботи ради та нагадав про старт благодійної акції на підтримку української армії «Здай книгу російською – підтримай ЗСУ», закликаючи усіх небайдужих очистити домашні бібліотеки від літератури російських авторів та долучитися до підтримки наших Захисників і Захисниць. Також відзначив, що за сприятливих погодних умов буде розпочато часткове проведення ямкового ремонту на вулицях доріг комунального значення та поінформував про проведення ямкового ремонту на деяких ділянках доріг обласного підпорядкування.

Начальник Пулинського РЕМ Юрій Сидорчук відзначив, що останнім часом проводяться лише планові відключення електроенергії, оскільки ситуація в енергосистемі країни є відносно стабільною. Разом з тим, відмітив, що збільшилися кількість випадків пошкодження високовольтних ліній у зв’язку зі зрізанням дерев місцевими мешканцями, з метою заготівлі дров.

Лариса Медведчук, начальник Пулинської ДПІ Головного управління ДПС у Житомирській області поінформувала про те, що довідки і коди управлінням видаються протягом 15-20 хв, проте виключно тим особам, які є заявниками або за дорученням.

Директор КНП «ЦПМСД» Роман Лісіцький зазначив, що наразі спостерігається збільшення звернень з загостренням хронічних хвороб, а також помірне збільшення кількості хворих на грип та ГРВІ, у тому числі на коронавірус, який характеризується легким перебігом та не потребує госпіталізації.

Директор Пулинської районної філії Житомирського обласного центру зайнятості Ніна Пашківська  розповіла про реорганізацію філії та наголосила, що наразі їх діяльність спрямована, окрім іншого, на підбір осіб для виконання суспільно-корисних робіт.

Чимало змін відбулося і у Пулинському відділі №5 УПСЗН Житомирської РДА. Начальник відділу Тетяна Коберник поінформувала, що наразі з питаннями щодо субсидій та пільг варто звертатися до Пенсійного фонду. Також відмітила про суттєві зміни у законодавстві у напрямку призначення субсидій. Зокрема, відмінено автоматичне нарахування допомоги малозабезпеченим та багатодітним сім’ям, тепер необхідно з пакетом документів звертатися до відповідних органів, що, безумовно, викликає нарікання в отримувачів послуг.

Начальник КБП «Пулинський водоканал» Володимир Пашков вкотре нагадав про необхідність заключення договорів на вивезення твердих побутових відходів та проведення заходів з благоустрою. Разом з тим, у ході наради було обговорено питання покращення якості питної води.

Начальником сектору поліцейської діяльності №1 відділення поліції №4 було порушено питання щодо встановлення попереджувальних світловідбивних знаків, видимих у темну пору доби, на блокпостах громади для попередження випадків дорожньо-транспортних пригод, а також встановлення знаку «Пішохідна зона» на вул. Освіти.

Начальник Пулинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області Олександр Лігута поінформував про збільшення кількості підтверджених випадків сказу серед диких та домашніх тварин, і закликав громадян вчасно робити щеплення домашнім улюбленцям проти сказу, щоб уникнути їх зараження і смерті. Вакцина наявна у достатній кількості.

До присутніх звернувся і начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та інфраструктури Іван Кайданюк, порушивши питання щодо проведення планових заходів з благоустрою, а також нагадав про Правила благоустрою на території громади.

Про стабільне функціонування установ, організацій повідомили начальник Управління Державної казначейської служби України у Пулинському районі, начальник 27-ДПРЧ І ДПРЗ, газової служби, Пулинського професійного ліцею тощо.

На даний момент, усі підприємства, установи та організації у громаді працюють у штатному режимі, з урахуванням вимог воєнного часу.

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь