Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Понад 20 обдарованих дітей взяли участь у огляді-конкурсі «Сила слова»

Дата: 17.02.2023 15:23
Кількість переглядів: 356

17 лютого 2023 року сесійна зала Пулинської селищної ради наповнилася чарівними і обдарованими талантами, які зодягнувшись у національний одяг, вирішили долучитися до огляду-конкурсу «Сила слова», присвяченого Дню народження Лесі Українки та Дню народження Тараса Шевченка.

Озброївшись гострим Лесиним і Тарасовим словом, понад 20 талановитих хлопців і дівчат з вірою у серці декламували поезію титанів української літератури.

Фото без описуМетою огляду-конкурсу, організованого відділом гуманітарним та КЗ «Центр культури і дозвілля» Пулинської селищної ради, була  популяризація творів Лесі Українки і Тараса Шевченка, а також заохочення до класичної спадщини молодих талантів.

Перед конкурсним прослуховуванням Пулинський селищний голова Олександр Гаврилюк відзначив, що поезія – одне з найважливіших культурних явищ, що передає внутрішні прагнення людини, її емоції і почуття, а сила слова одних із найвизначніших постатей української літератури – надзвичайно важлива для формування мистецької складової розвитку нашої молоді. Учасникам очільник громади побажав натхнення, віри в себе та свій талант, а також позитивних емоцій і вражень від цікавої творчої події.

Фото без опису Фото без опису

Компетентне журі, у складі начальника відділу гуманітарного Олени Гузюк, директора Центру культури і дозвілля Олени Загацької та бібліотекаря Людмили Пашківської, оцінювало художній рівень виконавської майстерності, артистизм учасників, їх сценічну культуру, оригінальність подачі матеріалу, комунікативні здібності та контакт із глядачем.

Фото без описуЗа підсумками огляду-конкурсу у віковій категорії 11-17 років перемоги вибороли:

Серед декламаторів творів Лесі Українки

І місце – Маргарита Новаківська (с. Очеретянка).

ІІ місце – Дар'я Ілючок (с. Веснянка).

ІІІ місце – Софія Лонська (с. Ягодинка).

Кращими читцями творів Тараса Шевченка визнали:

І місце – Данило Сорокін (с. Кошелівка).

ІІ місце – Максим Трач (Бібліотека Пулинської селищної ради).

ІІІ місце – Андрій Лисюк (с. Корчівка).

Спеціальною відзнакою у номінації «Кращий сценічний образ» нагородили Віолетту Войцехівську (с. Ясна Поляна). Кращою у номінації «За артистичність» визнали Олександру Кучерук (с. Буряківка).

Переможців нагородили Грамотами та пам'ятними сувенірами, а учасників - Подяками.

Фото без описуСлово Безсмертного Кобзаря і незламної дочки Прометея досі вражає серця кожного образністю, мудрістю та силою віри у майбутнє України! Хочеться сподіватися, що їх творчість буде живим вогником жевріти у серцях наших дітей.

Щиро вітаємо переможців та учасників конкурсу, бажаємо нових перемог та творчого злету!

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь