Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

19 лютого - День Державного герба України

Дата: 19.02.2023 09:00
Кількість переглядів: 280

Громадо, сьогодні в Україні відзначається День Державного герба України – одного із чотирьох офіційних символів поряд із прапором, гімном і Конституцією.

Наш герб,  наша святиня,  має давню та величну історію – він народжений із споконвічного народного прагнення до волі та незалежності, та з найдавніших часів був для наших пращурів магічним знаком роду, надійним оберегом.

У вигляді державної символіки він використовувався князями часів Київської Русі, був Державним Гербом УНР. Ставши Державним Гербом сучасної України, тризуб залишається символом прагнення нашого нескореного народу до волі і процвітання, символізуючи для українців в усьому світі нерозривний зв’язок із Батьківщиною. 

Золотий Тризуб на синьому щиті – це не просто зображення на нашому гербі, це маркер нашої ідентичності, який об'єднує українців у боротьбі проти російського агресора та захищає нашу національну ідентичність.

Під синьо-жовтим стягом та із шевронами, на яких зображено Тризуб, українські Захисники і Захисниці мужньо боронять рідну країну, утверджуючи наше право на самостійне, щасливе і мирне життя.

Друзі, величаймо та цінуймо наш оберіг, за який на передових лініях фронту так відчайдушно та незламно борються й віддають свої життя кращі сини та доньки нашої держави!

Ми вистоїмо й обов’язково переможемо!

Слава Україні! Слава її Героям!

З повагою – Пулинський селищний голова Олександр Гаврилюк!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь