Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Ми пам’ятаємо...

Дата: 15.02.2023 08:00
Кількість переглядів: 162

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав – день пам’яті про сумнозвісні події війни в Афганістані та інших країнах, вшанування всіх воїнів-інтернаціоналістів.

Сьогодні ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих, які виконували бойовий наказ Батьківщини, але за її межами. Висловлюємо шану і подяку всім ветеранам трагічної афганської війни та українським воїнам-миротворцям за відвагу, вірність присязі і честі.

Через горнило радянсько-афганської війни за різними джерелами пройшло близько 160 тисяч українців. Понад 3 тисячі солдат загинули, десятки вважаються зниклими безвісти або тими, хто потрапив у полон, інші – скалічені навіки морально та фізично.

Нині не зі слів ми знаємо, що найбільше безглуздя у світі – це війна. Вона нехтує найбільшою цінністю на землі – людським життям, породжуючи страх, відчай, каліцтво і смерть…  

Спливає час, у якому не губиться людська пам'ять про тих, хто перетворився на «білих журавлів», хто розплатився за цю нікому непотрібну десятилітню війну ціною власного життя.

Дедалі більше віддаляють роки від нас ту війну, але у людській пам’яті афганська війна житиме ще довго, бо її історія написана кров’ю наших хлопців, сльозами матерів, обелісками із залізними зірочками. Пам’ятаємо і ми…

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь