Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Господині Кошелівського старостинського округу регулярно готують домашні смаколики для ЗСУ

Дата: 01.02.2023 09:13
Кількість переглядів: 494

Оберігати рідних, піклуватися про ближніх, допомагати і підтримувати один одного – усе це про українців, великих і малих, про українок та про кожного, хто носить у своєму серці добро.

Сьогодні продовжуємо цикл розповідей про волонтерів і волонтерок нашої громади, які підтримують українську армію. Нині історія про вправних господинь Кошелівського старостинського округу, які з грудня 2022 року готують домашні смаколики для ЗСУ.

«Ми дуже хочемо, щоб наші солдати були ситі і щоб там, далеко від рідного дому, відчували тепло і домашній затишок, любов і турботу рідних, - розповідає Наталія Кутишенко. – Тому разом із колективом Кошелівського ЗДО «Пустунчик», вчителями місцевої школи та небайдужими мешканками села Веснянка ми підтримали ініціативу нашого старости Станіслава Климчука і тепер двічі на місяць, кожну другу п’ятницю, готуємо та передаємо ароматну домашню їжу нашим військовим».

Готують вправні господині смачну і ситну українську їжу, заправлену любов’ю та насичену щирою молитвою. До складу посилок, залежно від наявних продуктів, входять великі порції вареників, зразів, налисників, котлет, риби, тушкованої з овочами, салатів, пиріжків, пончиків, кексів та інших смаколиків.

Волонтерки зізнаються, що намагаються готувати страви, які б були до смаку мужнім Захисникам і Захисницям та давали їм сили щодня наближувати нашу Перемогу.

«Бувало, що й без світла готували, бувало, що і пізно ввечері, щоб їжа була свіжесенька, та завжди робили це з оптимізмом і надією на краще, - діляться майстрині домашньої їжі. – На жаль, ми не можемо зігріти наших хлопців теплом, проте точно можемо порадувати їх смачною їжею. Ми віримо, що така підтримка для них також важлива і переконані, що у такий спосіб вони можуть почерпнути бодай краплину світла і відчути нашу глибоку вдячність за відносний спокій».

Варто відзначити, що з продуктами харчування допомагають волонтеркам і благодійники (Василь Ругаль, Григорій Косташ), і небайдужі мешканці Кошелівського старостинського округу, які відгукнулися на прохання старости про допомогу (Оксана Червінська, Яна Пасльон, Світлана Лозівська, Василь Котюк, Тетяна Новаковська). Щось господині приносять з дому, а, скажімо, жительки с. Веснянка (Людмила Ілючок, Людмила Кулик, Віра Данілевська, Оксана Красновська, Л. Н. Дорошенко та інші) та с. Кошелівка (Андрій Прокопчук, Руслан Степура) передають вже приготовлені страви.

Погодьтеся, сьогодні кожен, поруч із буденними клопотами та основною роботою повинен піклуватися про нашу армію, про титанів, які своїм здоров’ям, а нерідко і життям, виборюють право вільно жити для кожного з нас.

Будьмо єдині і зігріваймо наших Оборонців щирим словом, смачним обідом, виготовленою окопною свічкою, в’язаними шкарпетками… Нехай їх оберігають сплетені нами маскувальні сітки і охороняють наші щоденні молитви!

Щира вдячність усім, хто робить свій посильний внесок у нашу Перемогу та своїми добрими справи підтримує ЗСУ. Нехай Господь віддячить вам за добро, людяність і щедрість душі!

Кожен допоможе – Україна переможе!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь