Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Пулинський селищний голова провів виїзні прийоми громадян у 3 селах громади

Дата: 30.01.2023 10:18
Кількість переглядів: 216

Протягом минулого тижня Пулинський селищний голова, з метою вивчення та вирішення проблем мешканців громади, здійснив виїзні прийоми громадян у населених пунктах Новий Завод, Бабичівка та Пулино-Гута. Загалом на прийомі побували понад 20 осіб. У зустрічі з громадянами взяв участь також завідувач сектору земельних відносин Василь Владиченко.

Під час прийому жителі озвучували чимало наболілих питань, найчастішим з яких виявилося питання проведення ямкового ремонту дорожнього покриття вулиць сіл, у тому числі грейдерування та підсипання. Багато мешканців наголосило, що основною причиною цих проблем, поряд із погодніми умовами, є збільшення кількості великовагових транспортних засобів, які перевозять деревину. Тому важливим є питання налагодження комунікації з особами, що здійснюють вирубку деревини, з метою недопущення важкої техніки, коли ґрунт нестійкий (перезволожений).

Окрім цього, мешканці висловили занепокоєння щодо масштабів вирізання дерев та обурення санітарним станом місць рубки, зокрема, і на заліснених землях сільськогосподарського призначення, орендованих з аукціонів.

У ході спілкування також порушено ряд інших питань: передача земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства, відведення земельних ділянок для випасання ВРХ, вчасна сплата орендарями земельних паїв, благоустрій прибудинкових територій та очищення вулиць від кущів і чагарників, очищення придорожніх стічних канав, з метою уникнення підтоплення будинків і городів, упорядкування сміттєзвалищ тощо.

Серед іншого, мешканцями Новозаводського старостинського округу порушено питання щодо забезпечення аптеки лікарськими засобами першої необхідності та функціонування в окрузі лікаря-стоматолога.

Делегація з с. Будище звернулася з проханням відновити маршрут рейсового автобуса через с. Будище та відродити діяльність клубу, а також посприяти у збереженні багаторічного дуба. Також жителів села цікавило питання щодо прав і обов’язків орендарів земельних ділянок та  визначення площадки під перегрузку деревини або прибирання місць вигрузки й загрузки деревини.

Пулиногутці, окрім іншого, порушили питання щодо опалення місцевого будинку культури та встановлення огорожі вздовж території закладу.

Жителі громади підняли і ряд освітніх питань, зокрема: встановлення зупинки для посадки і висадки здобувачів освіти у с. Пулино-Гута, рівень кваліфікації педагогічного персоналу, безперебійний підвіз здобувачів освіти до закладів освіти.

Під час спілкування мешканці громади клопотали й про вирішення особистих питань, зокрема щодо приватизації земельної ділянки по спадщині, приватизації відомчої будівлі, забезпечення вільного доступу (під’їзду) до земельної ділянки тощо.

Більшість  питань, які порушувались на виїзному прийомі громадян, вирішувались безпосередньо на місці: Олександр Гаврилюк надав громадянам вмотивовані відповіді та роз’яснення. Окремі ж звернення були занотовані та передані на доопрацювання керівникам відповідних структурних підрозділів селищної ради. Вирішення кожного питання взято під особистий контроль Пулинського селищного голови.

P.S. Наразі Пулинський селищний голова продовжує виїзні прийоми у інші старостинські округи. Про дату та час прийомів можна дізнатися у старост.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь