Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

У Пулинській бібліотеці презентували книжкову виставку-пам'ять "Крути. Захист незалежності".

Дата: 29.01.2023 10:42
Кількість переглядів: 144

Цьогоріч Україна відзначає 105 років битви під Крутами, яка для українського народу стала символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

Щорічно в цей день ми згадуємо подвиг студентів та гімназистів Києва, які на заклик молодої Української Народної Республіки відгукнулися захищати свою Батьківщину. Вони не мали військового досвіду, але горіли бажанням не допустити ворога на рідну землю.

29 січня 1918 року 300 молодих студентів-патріотів постали проти чотирьохтисячної більшовицької армії задля захисту нашої держави. Завдяки звитязі та сміливості ворожий наступ більшовиків на Київ було зупинено на декілька днів.

Кров під Крутами не була пролита марно. Подвиг українських юнаків під Крутами навічно залишиться в історії як символ жертовності, національної честі та нескореного духу нашої нації.

Потяги, проходячи повз цю маленьку станцію Крути, стишують хід, а в день пам’яті про бій, тривожно сигналять… Немов будять нашу пам’ять про тих, хто поклав голову в цих полях, захищаючи незалежність молодої Української держави.

Ми кажемо, що Крути – це бій за майбутнє, майбутнє України. І цей бій триває, бо росія знову розв’язала проти нашої держави жорстоку війну. Але наші бійці Збройних Сил України продовжують традиції героїв Крут - б’ють ворога і відстоюють незалежність і територіальну цілісність нашої Батьківщини. Перемога буде за нами!

Вічна слава героям Крут!

До Дня пам'яті героїв Крут бібліотека презентує книжкову виставку-пам'ять "Крути. Захист незалежності".

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь