Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Найкращим заходом профілактики грипу є профілактичні щеплення!

Дата: 20.01.2023 14:53
Кількість переглядів: 602

Шановна громадо, з настанням осінньо-зимового періоду, який характеризується різкими перепадами температури, щороку очікується небезпека виникнення гострих респіраторних вірусних інфекцій, зокрема, і грипу. За даними ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб  МОЗ України», наприкінці 2022 – початку 2023 року різко зросла захворюваність на грип: активно фіксуються випадки грипу типу А, на який хворіють і дорослі, і діти. 

Тому є доцільним вжиття заходів щодо профілактики захворюваності на грип та ГРВІ, найкращим та найефективнішим з яких є вакцинація. 

У КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Пулинської селищної ради наразі наявна вакцина від грипу GCFLU Quadrivalent, виробник Корея, термін придатності до 15.09.2023р.

Вакцинація є безкоштовною та першочергово проводиться для груп ризику: медичних працівників, працівників закладів освіти, працівників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, військових, дітей та людей похилого віку.

Для проведення щеплення звертайтеся до Вашого сімейного лікаря. 

При перших проявах грипу та ГРВІ намагайтеся уникати громадських місць, дотримуйтеся маскового режиму, за можливості не виходьте з дому, а також негайно зверніться до лікаря та не займайтеся самолікуванням!

Бережіть себе! Збережемо Україну!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь