Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

20 січня - День Автономної Республіки Крим!

Дата: 20.01.2023 09:00
Кількість переглядів: 311

Сьогодні відзначається День Автономної Республіки Крим. Саме в цей день, 20 січня 1991 року жителі Криму висловилися за відновлення Кримської автономії, що визначило статус Криму в складі України. Його учасниками були майже півтора мільйона жителів Криму. Ця цифра становила 84% усього повнолітнього населення, з них 93% підтримали статус повернення автономії. 

Однак у березні 2014 року росія окупувала територію Автономної Республіки Крим, а пізніше, всупереч нормам міжнародного права, анексувала її. Світ засудив дії рф та на міжнародному рівні визнав анексію території України, а Генеральна асамблея ООН навесні 2014 року більшістю голосів підтримала резолюцію, у якій визнала недійсним «Референдум про статус Криму».

Відповідно до чинних міжнародних договорів Крим залишається територією України, що визнають практично усі цивілізовані, демократичні держави світу, частина з яких уже ввела санкції проти росії у зв’язку з кричущим порушенням нею норм міжнародного права.

Позиція України щодо «кримського питання» залишається незмінною — Автономна Республіка Крим є територією Незалежної України. Те, що відбувається зараз в Криму – це біль нашого народу, це біль кримськотатарського народу... Ми ніколи не визнаємо окупації Кримського півострова та до кінця стоятимемо на стороні права та правди. Окупантам не уникнути відповідальності за їх злочини та репресії, які досі тривають там. 

Крим – це Україна!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь