Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Православні віряни Пулинської громади долучилися до водохресного богослужіння

Дата: 19.01.2023 14:54
Кількість переглядів: 448

На Водохреща – третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, день, коли Син Божий прийняв Таїнство хрещення в річці Йордандо Пулинського храму Святого Миколая прийшли помолитися та отримати Боже благословення багато вірян.

З давніх-давен, це свято було для українського народу джерелом світлої радості, очищення душі, зміцнення віри в перемогу добра і сподівань на краще майбутнє. Вважали, що вода, яка освячується в цей день – найбільша святиня, здатна зцілити душу і тіло, подарувати людям здоров’я й наснагу, захистити від лиха, наповнити життєдайною енергією.

Настоятель храму Сергій Янчук провів святковий молебень, хрестом і молитвою освятив воду та скропив нею усіх присутніх, бажаючи кожному міцного здоров’я та якнайшвидшого миру:

«Нехай Господь очистить нашу Україну від усього злого, а свята вода, яку ми сьогодні черпаємо, дасть нам освячення, допоможе переродитися, оновитися і зцілитися, бо як тіло омивається водою, так і людська душа, увірувавши в Бога, очищається від гріхів. Хай випалена ворогом українська земля, наповниться священною йорданською водою та знову відродиться. Христос Хрестився! У річці Йордані!».

Святкові Богослужіння та освячення води пройшли цього дня й у інших старостинських округах Пулинської громади, наповнивши душі прихожан вірою у світле, щасливе та вільне майбутнє.

Нехай сьогодні донесеться до Господа наша спільна щира молитва! Молімося, щоб цілюща йорданська вода, благословенна самим Господом, очистила і зцілила рани наших Захисників, які очищують і зцілюють нашу землю від рашиської нечисті. Нехай наповнюються їх душі неймовірною силою та спрагою Перемоги!

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь