ХАРЧУВАННЯ ВЗИМКУ: 8 КОРИСНИХ ПОРАД
На календарі й надворі – зима. Вона цього року мінлива: то мороз, то відлига. Втім, зимовий сезон так чи інакше впливає на стан нашого здоров’я. У зимовий час організм людини відчуває колосальну нестачу світла й тепла, унаслідок чого сповільнюються обмінні процеси. Через це багато людей відчувають взимку млявість, швидку втомлюваність і поганий настрій. Тому зимовий раціон повинен бути максимально різноманітним: до нього обов'язково мають входити і м'ясо, і риба, і молочні продукти, і фрукти та овочі.
Щоб почуватися бадьоро й енергійно взимку, варто дотримуватися кількох простих рекомендацій, переконують фахівці ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»:
1. Найголовніше зимове правило, від якого залежить ваше гарне самопочуття – це збалансоване харчування.
2. Подбати про вітаміни.
3. Віддавати перевагу білковій їжі.
4. Їсти та пити гаряче.
5. Різноманітне і дробове харчування.
6. Вживати сезонні овочі та фрукти.
7. Їсти ягоди та горіхи.
8. Пити воду для підтримання водного балансу.