Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

На Житомирщині зафіксовано тижневе зростання захворюваності на COVID-19, грип та ГРВІ

Дата: 16.12.2022 13:08
Кількість переглядів: 93

Відповідно до інформації ДУ "Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України" впродовж 5-11 грудня у Житомирській області  на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції захворіло 5974 осіб – що на 13% хворих більше, ніж за попередній тиждень. У тому числі захворіло 3637 дітей (61% від захворілих).

Зростання захворюваності відбулося як серед дітей, так і серед дорослого населення – по усім віковим групам, проте показник захворюваності знаходиться на низькому рівні інтенсивності епідемічного процесу. 

За результатами лабораторних досліджень зразків матеріалів  проведених вірусологічною лабораторією центру контролю та профілактики хвороб за останній тиждень у 8-ми хворих визначено вірус грипу А,  у 1-го хворого – РС-вірус. Станом на 12 грудня в області щеплено проти грипу 1861 особа.

Крім цього, зазначено, що протягом 02.12-08.12.2022 років вірусологічною лабораторією проведено 203 ПЛР-дослідження для підтвердження діагнозу COVID-19, виявлено 14 позитивних результати (7%).

За даними ДУ «ЦГЗ МОЗ України» загалом по Україні за попередній тиждень зареєстровано 4286 випадків захворювання, показник 11,3, що свідчить про подальше зниження захворюваності на 11%. 

На Житомирщині зафіксовано тижневе зростання захворюваності COVID-19, проте епідемічна ситуація залишається контрольованою. Здійснюється моніторинг за станом захворюваності, проведення ПЛР-досліджень, епідеміологічне розслідування випадків захворювання COVID-19. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь