Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

На заклади освіти громади закупили генератори загальною вартістю 894 000 грн

Дата: 15.12.2022 13:50
Кількість переглядів: 437

Через терористичні обстріли енергетичної інфраструктури, країна-терорист росія намагається шантажувати нашу країну і звичайних українців відсутністю світла, тепла і води. Поки наші Захисники і Захисниці відбивають ворожі атаки, ми намагаємося попіклуватися про всебічний гармонійний розвиток підростаючого покоління – тих, хто рухатиметься у напрямку демократичного європейського майбутнього України.

Для забезпечення безперебійного живлення закладів освіти у разі блекауту, відділ освіти придбав 8 генераторів для закладів загальної середньої та дошкільної освіти, зокрема:

  • Дизельний, 3-фазний генератор, потужністю 8,5 кВт, вартістю 130 000 отримав Вацлавпільський ліцей.
  • Дизельні, універсальні (1- та 3-фазні) генератори, потужністю 6,5-7,5 кВт були передані Івановицькому, Кошелівському та Мартинівському ліцеям. Вартість одного генератора становить 140 000 грн.
  • На Очеретянську філію Пулинського ліцею передано 3-фазний бензиновий генератор, потужністю 8,5 кВт, вартістю 95 000 грн.
  • Сколобівська гімназія отримала дизельний, 3-фазний генератор, потужністю 5,5-6 кВт, вартістю 95 000 грн.
  • 3-фазні бензинові генератори, потужністю 5,5 кВт отримали Зеленополянський ЗДО «Стежинка» та Пулинський ЗДО №1 «Ялинка».

Загальна вартість придбаних генераторів становить 894 000 грн.

У цілому заклади освіти вже отримали 6 генераторів у якості благодійної допомоги, переданої з Польщі та 8 – закуплених відділом освіти. На сьогодні у  заклади освіти потрібно ще 10 генераторів різної потужності, відповідно до потреб.

«Сподіваємося, що найближчим часом вдасться забезпечити альтернативними джерелами енергопостачання, зокрема генераторами, усі заклади освіти. Щоденно ми працюємо над пошуками можливих шляхів залучення коштів або гуманітарної допомоги. Активно співпрацюємо з українцями, які перебувають за кордоном та готові допомагати нашим дітям. Так, вдалося отримати 6 генераторів, надані нашою землячкою Тетяною Савіцькою, яка нині проживає у Польщі», - наголошує Наталія Опанащук.

Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь