Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Пулинський селищний голова долучився до онлайн-конференції з представниками Вонгровецького повіту

Дата: 12.12.2022 16:33
Кількість переглядів: 379

Сьогодні відбулася знакова подія у житті нашої громади, адже саме сьогодні закладено початок відродженню втрачених ділових зв’язків із Вонгровецьким повітом, котрий, як і уся Польща, у перші дні війни став осередком захисту для українських жінок і дітей.

Нещодавно, за ініціативи Пулинського селищного голови Олександра Гаврилюка, було надіслано дружній лист старості Вонгровецького повіту пану Томашу Кранцу зі словами глибокої поваги дружньому польському народу та підтримки нашої громади у цей непростий час.

Приємно, що майже відразу польські колеги зреагували на наш клич про допомогу і запропонували поспілкуватися. У рамках онлайн-бесіди за участю Олександра Гаврилюка, секретаря ради Людмили Метельської, з одного боку, та пана Томаша Кранца, Міхала Пєхоцкі й секретаря Вонгровецького повіту, з іншого.

На початку розмови Пулинський селищний голова подякував польському уряду і усім полякам за небайдужість і допомогу нашій країні у край складні часи, а також наголосив, що нині українці боронять не тільки рідну землю, а й демократичні цінності усієї Європи, жертвуючи життями Захисників і Захисниць, цвіту нації, щоб захистити цивілізований світ від зла, яке проявило своє сатанинське обличчя.

Пан Томаш Кранц запевнив, що вони зацікавлені у відродженні втрачених зв’язків з Пулинською громадою та готові надати нам посильну благодійну допомогу, у тому числі генератори. А ще пан староста додав, що щиро сподівається якомога швидше відвідати нашу громаду після перемоги над ворогом, аби допомогти у відбудові країни.

Доля польського й українського народу переплітається протягом багатьох століть. Разом ми пройшли чимало випробувань та впевнилися, що маємо спільні цінності і погляди на вільне демократичне майбутнє наших країн. Для Пулинської громади це важливий етап у процесі зміцнення і розвитку двосторонніх зв’язків, покликаних почерпнути досвід та якісно вплинути на рівень життя громади.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь