Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Із засідання комісії з питань бюджету, комунальної власності та планування соціально-економічного розвитку

Дата: 02.12.2022 13:11
Кількість переглядів: 351

Сьогодні відбулося засідання комісії з питань бюджету, комунальної власності та планування соціально-економічного розвитку. На розгляд комісії було запропоновано одне питання – «Про бюджет Пулинської селищної територіальної громади на 2023 рік».

Члени комісії заслухали детальну інформацію начальників відділів селищної ради – головних розпорядників коштів, щодо формування бюджету на 2023 рік.

Начальник фінансового відділу Людмила Сак наголосила на основних особливостях формування бюджету громади на 2023 рік, зазначивши наступне:

  1. Бюджет Пулинської селищної територіальної громади сформований з урахуванням особливостей складання проєктів місцевих бюджетів на 2023 рік, доведених Міністерством фінансів листом від 15.08.2022 року № 05110-14-6/17891 та з урахуванням вимог Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік».
  2. У Законі України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» не здійснено на 2023 рік розподілу освітньої субвенції, субвенції на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами у розрізі місцевих бюджетів у зв’язку із суттєвою вимушеною міграцією учнів у поточному році та неможливістю здійснити достовірний прогноз кількості учнів. Розподіл вказаних видів міжбюджетних трансфертів здійснюватиметься Кабінетом Міністрів України на основі верифікованих Міністерством освіти і науки України даних про кількість учнів.
  3. Обсяг бюджету громади на 2023 рік запланований у сумі 72837,1 тис. грн., з них власні доходи складуть 49090,0 тис. грн., базова дотація – 23070,5 тис. грн. та субвенції з інших бюджетів – 676,6 тис. грн.
  4. Видаткова частина бюджету обраховувалась з урахуванням пропозицій головних розпорядників коштів та наявного фінансового ресурсу.
  5. Заробітна плата обраховувалась виходячи з розміру мінімальної заробітної плати 6700 грн. та розміру І тарифного розряду 2893 грн. У 2023 році не передбачається підвищення розміру мінімальної заробітної плати та посадових окладів.
  6. На 2023 рік в повному обсязі передбачені видатки на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ громади. На інші видатки передбачені кошти в мінімально необхідних обсягах.

Варто відзначити, що у ході виступів відповідальних осіб, члени комісії мали нагоду отримати детальну інформацію щодо витрат по усіх статтях видатків.

Фото без описуФото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь