Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

«Скажемо «НІ!» насильству»!

Дата: 28.11.2022 14:45
Кількість переглядів: 442

Щорічно з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства», покликана привернути увагу суспільства до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

28 листопада, з метою попередження насильства в сім’ї,  аналізу власних дій та вчинків, вихованню людяності, відповідальності, поваги до гідності іншої людини та переосмислення цінностей, фахівець із соціальної роботи Лілія Тимощук разом із провідним інспектором Житомирського районного сектору №8 філії Державної установи "Центр пробації " у Житомирській області Ольгою Сак та головним юристом Пулинського бюро правової допомоги Юрієм Тичиною провели для субєктів пробації виховний захід «Скажемо «НІ!» насильству».

Під час заходу фахівець із соціальної роботи Лілія Тимощук нагадала присутнім, що насильство в сім’ї – це будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування одного члена сім’ї по відношенню до іншого члена сім’ї, якщо ці дії порушують конституційні права і свободи члена сім’ї як людини та громадянина і наносять йому моральну шкоду, шкоду його фізичному чи психічному здоров’ю.

Також учасників події поінформували про різні види насильства у сім’ї, зокрема про фізичне, психологічне, економічне та сексуальне насильство.

Головний юрист Пулинського бюро правової допомоги  Юрій Тичина розповів засудженим про кримінальу та адміністративну відповідальність за вчинення різних видів насильства.

Присутніх субєктів пробації, окрім іншого, ознайомили із спеціальними заходами щодо протидії домашньому насильству, зокрема із терміновим заборонним приписом стосовно кривдника та обмежувальним приписом стосовно кривдника.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь