Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Для суб'єктів пробації провели захід "Григорій Сковорода - мандрівний учитель життя"

Дата: 21.11.2022 14:28
Кількість переглядів: 293

З нагоди 300-ї річниці від дня народження Григорія Савовича Сковороди –видатного українського просвітителя-гуманіста, філософа, поета, педагога, працівники бібліотеки Пулинської селищної ради разом із начальником Житомирського районного сектору №8 філії Державної установи "Центр пробації " у Житомирській області Тетяною Горбатюк провели для суб'єктів пробації виховний захід "Григорій Сковорода - мандрівний учитель життя".

Під час проведення заходу підоблікові засуджені переглянули відео-презентацію "Обличчя української історії: Григорій Сковорода" та ознайомилися з літературою, представленою на книжковій виставці.

Присутні мали нагоду переконатися: велич Григорія Сковороди полягає у тому, що такі, як він, допомагали народу лишатися нацією з великою культурою та історією. Він дав нам урок рідкісного, незвичайного життя. Урок того, як можна бути вільним серед неволі і святим серед пекла.

Саме сьогодні, під час війни важливо говорити про нашу культуру, проти якої воює ворог. Варварське знищення Національного музею Григорія Сковороди у селі Сковородинівка на Харківщині у травні - тому підтвердження. Тому ми надійно бережемо і популяризуємо велетенські надбання неповторного українського Сократа, який заклав основи української культурної традиції, збагатив її філософську думку та літературу.

Фото без опису

Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь