Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

НАГАДУЄМО ПРО СВОЄЧАСНЕ ОЧИЩЕННЯ ТЕРИТОРІЙ ВІД СНІГУ ТА ЛЬОДУ 

Дата: 21.11.2022 14:44
Кількість переглядів: 353

Шановна громадо!

Останні кілька днів населені пункти нашої громади щедро посипає перший зимовий сніг, створюючи дискомфорт під час пересування. За можливості, на дороги виїжджає спецтехніка та проводить чистку автошляхів на території громади, проте на узбіччях, поблизу магазинів та установ утворюються снігові намети, через які утруднюється рух пішоходів.

У зв’язку з погіршенням погодних умов, Пулинська селищна рада нагадує що, відповідно до Правил благоустрою на території Пулинської селищної ради, керівники підприємств, установ та організацій усіх форм власності, фізичні особи-підприємці, у тому числі орендарі приміщень, власники приватних домогосподарств зобов’язані забезпечувати своєчасну очистку від снігу та льоду прилеглих та закріплених за ними територій. 

Роботи з прибирання снігу та льоду необхідно розпочинати з настанням снігопаду. Очищенню від снігу, у першу чергу, підлягають тротуари, території, прилеглі до торгівельних точок, магазинів, об’єктів побутового обслуговування, громадського харчування, ринків та інших об’єктів на відстані 25 метрів навколо них. Функція очищення від снігу покладається на суб’єктів господарювання, що експлуатують вказані об’єкти.

Пулинська селищна рада звертається до керівників підприємств, установ, організацій усіх форм власності, голів ОСББ та жителів Пулинської селищної територіальної громадивласників житлових будинків, із проханням вжити всі необхідні заходи для створення комфортного та безпечного пересування мешканців і гостей громади у зимовий період.

У першу чергу рекомендується проводити:

- оброблення покриття технологічними матеріалами, що запобігають утворенню ожеледі та сприяють її ліквідації. Важливо: посипати кухонною сіллю сніг та лід на тротуарах заборонено;

- згрібання та підмітання снігу;

- розчищення снігових валів.

Крім того, необхідно організувати своєчасне очищення дахів, водостічних труб, карнизів від льодових бурульок та вжити заходи безпеки: встановити огорожі на тротуарі, пішохідних зонах і негайно забезпечити прибирання скинутого снігу та льоду.

У разі бездіяльності щодо забезпечення чистоти та порядку і невиконання вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою на території Пулинської селищної ради, відповідальні особи несуть адміністративну відповідальність у вигляді штрафу відповідно до статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення:

  • на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн);
  • на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 - 1700 грн).

Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь