Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

У Пулинах відбулася гастрономічна презентація автентичних страв рідного краю

Дата: 14.11.2022 09:13
Кількість переглядів: 236

З метою збереження та популяризації традицій гостинності та культури приготування страв, задля відкриття України, як країни, яка має потужний гастрономічний потенціал, Українським Центром культурних досліджень було започатковано проєкт «Гастроспадщина України», який продовжив свою ходу регіонами.

Метою проєкту є створення інтерактивної гастрономічної мапи України та енциклопедії «Гастроспадщина України – традиції гостинності та культура приготування страв» українською та англійською мовами.

Стати співавторами створення енциклопедії та гастрономічної мапи виявили бажання і працівники культури нашої громади. У результаті кропіткої праці вдалося відшукати унікальні рецепти приготування традиційних національних страв, притаманних саме нашому регіону, записати історію їх виникнення, культуру приготування та подачу.

Таким чином, рецепт приготування печериць від Лариси Зозулі, директора Будинку культури с. Чернявка та рецепт домашнього кетчупу від Алли Терещенко, директора Будинку культури с. Очеретянка вже стали частиною «Гастроспадщини України».

9 листопада 2022 року, у День працівників культури та майстрів народного мистецтва, працівники культури Пулинської громади влаштували яскраву презентацію «Гастроспадщина Пулинщини» із різноманіттям поліських традиційних страв, які дивували як подачею, так і смаком, а головне – історією приготування страв.

Наразі опрацьовуються анотації до кожної страви та обираються рецепти, які відповідають нашому регіону (відповідно до закріплених критеріїв оцінки).

Користуючись нагодою зазначимо, що презентація  вийшла багатою і розкішною, спектр страв вражаючий – це і солодка та солона випічка, птиця, страви з картоплі та м’яса, салати, гарбузові стейки, кнедлі, маківники, вареники, деруни, пампухи, торти тощо.

Щиро сподіваємося, що зовсім скоро на гастрономічній мапі України з’явиться і наша громада, а енциклопедія «Гастроспадщина України» поповниться рецептами страв із нашого регіону.

Фото без описуФото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь