Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Із засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 10.11.2022 16:49
Кількість переглядів: 273

10 листопода 2022 року відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На порядок денний було винесено 6 питань: 

  1. Про стан протипожежного захисту об’єктів освіти та культури.
  2. Про забезпечення засобами індивідуального захисту  органів дихання від небезпечних хімічних речовин непрацюючого населення, яке проживає у прогнозованих зонах хімічного забруднення та працівників суб’єктів господарювання.
  3. Про підготовку до дій в осінньо-зимовий період 2022/2023 року та затвердження Плану заходів  виконавчих органів ради, організацій, установ та підприємств щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій на об’єктах життєзабезпечення населення та комунікаціях внаслідок несприятливих погодних умов осінньо-зимового періоду 2022 - 2023 років.
  4. Про  підготовку населених пунктів та об’єктів Пулинської селищної територіальної громади  до функціонування під час осінньо-зимового пожежонебезпечного періоду 2022 - 2023 років.
  5. Про  стан забезпечення укриття населення в захисних спорудах цивільного захисту в умовах воєнного стану.
  6. Про дотримання максимальної економії споживання електроенергії підприємствами, установами, організаціями, суб’єктами господарювання всіх форм власності та побутовими споживачами, розташованими в межах Пулинської селищної територіальної громади.

У ході засідання члени комісії були поінформовані щодо стану протипожежної безпеки у закладах освіти, зокрема зазначено, що заклади освіти громади забезпечені вогнегасниками, проведені  своєчасні навчання працівників, здійснені заміри опору ізоляції, розроблені Плани евакуації та Порядки евакуації у разі виникнення пожежі, тощо.

Розглядаючи питання забезпечення засобами індивідуального захисту  органів дихання від небезпечних хімічних речовин населення, було наголошено на проведенні роз’яснювальної роботи серед населення щодо наявності індивідуальних засобів захисту.

Члени комісії, з урахуванням пропозицій, внесених у ході обговорення, затвердили:

  • План заходів виконавчих органів ради, організацій, установ та підприємств щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій на об’єктах життєзабезпечення населення та комунікаціях внаслідок несприятливих погодних умов осінньо-зимового періоду 2022 - 2023 років.
  • Склад оперативного штабу для координації дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій внаслідок несприятливих погодних умов осінньо-зимового періоду 2022-2023 рр.
  • План заходів виконавчих органів ради щодо забезпечення безпеки об’єктів критичної інфраструктури на території громади.
  • Заходи щодо підготовки населених пунктів та об’єктів Пулинської селищної територіальної громади  до функціонування під час осінньо-зимового пожежонебезпечного періоду 2022 - 2023 років.

Окрім іншого, значну увагу було приділено питанням приведення захисних споруд у готовність до використання за призначенням, а також питанням дотримання максимальної економії споживання електроенергії та пошуку альтернативних джерел електроенергії, зокрема генераторів.

Фото без опису Фото без описуФото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь