Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Працівники Пулинської селищної ради доєдналися до Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності

Дата: 09.11.2022 12:33
Кількість переглядів: 231

У День української писемності та мови працівники Пулинської селищної ради доєдналися до Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, щоб у цей день, як і завжди, бути частиною великого і вільного українського народу.

Звичайно, цьогоріч зовсім інша атмосфера цієї події, вона більш насичена патріотизмом і гордістю за милозвучну мову, за її незламний народ, суверенну і неподільну державу, багату культурними та історичними подіями, насичену вільним духом попередніх поколінь борців та щемом через сучасні буремні часи.

На жаль, нині багато із нас стали вимушеними переселенцями, тому назва диктанту «Твій дім», торкнулася кожної душі, стала відлунням у хоробрих серцях. За словами учасниць події, текст не лише насичений мовними особливостями, сьогодні він по-особливому "болить" кожному з нас. І те, що українці з усіх-усюд його писали, говорить тільки про одне: «Рідна мова – не полова: її за вітром не розвієш».

Українська мова ні у кого не позичена, не штучно створена, вона не подарована – це витвір і власність нашого народу, виразник нашої ідентичності і ми боронитимемо та захищатимемо її попри усі випробовування, щоб передати цю перлину майбутнім поколінням нескорених українців і українок.

Фото без опису Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь