Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Вітання Пулинського селищного голови

Дата: 09.11.2022 08:51
Кількість переглядів: 135

Шановна громадо, вільні і незалежні українці! Сьогодні для кожного з нас особливий день, день який має глибинну духовну цінність та історично звеличує нашу націю нескорених – День української писемності та мови.

Мовне питання порушувалося не один раз і кожне наступне свідоме покоління розуміло вагу рідного слова, мови, як ідентичності кожного народу. За час свого існування українська мова пережила сотні указів і циркулярів, різноманітних постанов і наказів про заборону, проте викорінити її не вдалося – вона глибоко проросла у наших серцях і пам’яті, у наших думках і свідомості. Мова – це і є обличчя українців.

На жаль, нині ми знову боронимо духовну скарбницю усіх поколінь українців від знищення та тотального історичного викривлення. В умовах війни ми зрозуміли неоціненну цінність мови, яка є не просто сукупністю слів, а історією, дороговказом і індикатором нації.

Погодьтеся, кожен українець повинен розмовляти рідною мовою, українська повинна звучати у нашій країні скрізь, адже її утвердження у всіх сферах життя – найкраща зброя проти нікчемних окупантів. Боротьба на мовному фронті точиться уже давно, але залежить вона від зусиль кожного з нас. Ми не повинні підлаштовуватися, не повинні запозичувати та гнатися за модою!

Ми повинні оберігати і збагачувати ті мовні скарби, які крізь віки для нас зберегли пращури, утверджувати та пропагувати рідну мову, щоб цей нетлінний скарб служив єднанням між поколіннями, возвеличував Україну і українців. З гідністю і шаною ми повинні усвідомлювати велику вагу рідного слова, його духовної, літературної і народної культури, що сягає від найглибших традицій і давніх літописів.

Пам’ятаймо: «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову»!

Щира вдячність нашим Захисникам і Захисницям за можливість вільно розмовляти рідною мовою у незалежній і суверенній Україні! Вічна пам'ять усім, хто у боротьбі за державність та мовне здоров’я України віддав життя! Слава Україні!

З повагою – Пулинський селищний голова Олександр Гаврилюк!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь