Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Молоде покоління стало частиною мовознавчої години «Мовою рідною світ пізнаю»

Дата: 08.11.2022 13:57
Кількість переглядів: 206

Сьогодні, напередодні важливого для українців свята – Дня української писемності і мови – працівниці бібліотеки Пулинської селищної ради провели мовознавчу годину «Мовою рідною світ пізнаю» для студентів Територіального відокремленого спеціалізованого відділення смт Пулини Головинського вищого училища нерудних технологій.

У дружній атмосфері юнаки і юнки змогли поринути у світ прекрасної і багатої української мови, згадати про знакові для нашої мови дати, про визначних державотворців та борців за волю, про символи і реліквії української мови та насолодитися милозвучним поетичним словом, сповненим любові до рідної землі та глибокого патріотизму до нашого народу.

Крім цього, присутні переглянули відеопрезентацію та інші демонстраційні матеріали на патріотичну тематику, а також ознайомилися з друкованими матеріалами про розвиток української мови. Книжкові видання, представлені на виставці, дали змогу читачам поглянути на історію свого народу, збагнути роль рідної мови в утвердженні української державності.

У ході мовознавчої години хлопці і дівчата отримали чудову нагоду перевірити свої знання з української мови, долучившись до мовознавчого турніру-вікторини «Мова єднає всіх» та конкурсу «Загадковий кошик».

Насамкінець, працівниці бібліотеки Пулинської селищної ради запросили молодь у царину книг – до бібліотеки, щоб щоденно черпати знання, які є вкрай необхідними на кожному етапі навчання і протягом усього життя, а також запропонували долучитися до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності.

Досвід людства упродовж тисячоліть переконливо доводить, що мова об’єднує народи в нації і зміцнює державу. Щиро віримо, що кожне підростаюче покоління вільних українців примножуватиме скарби рідної мови, яка єднає націю і створює її індивідуальне обличчя. Хай усіх нас об’єднує належність до великого народу!

Фото без описуФото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь