Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Рятувальники Житомирщини закликають опалювати своє житло безпечно

Дата: 01.11.2022 16:18
Кількість переглядів: 190

Восени традиційно зростає кількість пожеж, пов’язаних із порушенням правил користування та несправністю пічного опалення чи плит на твердому паливі. На цьому наголошує Головне управління ДСНС України у Житомирській області.

Що ж призводить до подібних пожеж? Найчастіше пожежі виникають при тривалій експлуатації печей, які влаштовані з порушеннями вимог безпеки, як для самої печі, так і димарів. Зокрема, впритул до печей, ставляться меблі, ліжка, люди сушать на них чи біля топкових отворів одяг, взуття, дрова.

Саме тому необхідно приділити увагу справності печей та димарів у ваших помешканнях. Пам’ятайте, що трусити сажу необхідно не рідше трьох разів на рік, зокрема і перед початком опалювального сезону. Неприпустимо користуватися піччю, в якій утворилися тріщини – їх треба змащувати.

Запам’ятайте та дотримуйтесь наступних кількох порад:

– не допускати перегріву печей та слідкувати, аби не було в стінках печей і димарів тріщин, для їх виявлення і ремонту своєчасно білити конструкції печей;

– на дерев’яній підлозі перед дверцятами топки необхідно прибити металевий лист розміром 50х70 см; а палити груби і печі потрібно із закритим топковим отвором, щоб уникнути потрапляння жару на підлогу;

– в місцях проходу димаря через дерев’яні конструкції перекриття має бути влаштована протипожежна розділка (відступ) з цегли.

Забороняється користуватися для розпалу печей легкозаймистими рідинами, приставляти або вішати на нагріті поверхні ковдри, ліжка, сушити дрова, залишати прилади чи пристрої, що топляться, без нагляду і дозволяти розпалювати їх дітям.

Також рятувальники закликають найближчим часом не перевантажувати електромережу

У разі ж виникнення пожежі негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером «101».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь