Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Начальник відділу освіти Пулинської громади доєдналася до Національного освітнього форуму

Дата: 01.11.2022 14:47
Кількість переглядів: 556

У непрості історичні для нашої країни часи досить важливо гуртуватися, ділитися досвідом та дієвими практиками, об’єднуватися, щоб залучати допомогу, навчатися новим шляхам вирішення закоренілих проблем, обмінюватися корисними контактами та рухатися вперед, керуючись прогресивними методиками.

У рамках співпраці ГО «Центр освітніх реформ «НАШІ ДІТИ» та Пулинської селищної ради, начальник відділу освіти Пулинської селищної ради Наталія Опанащук взяла участь у потужній освітянській події - Національному освітньому форумі «ВЗАЄМОДІЄМО РАЗОМ».

Протягом 25-27 жовтня у с. Тур’я-Пасіка Закарпатської області, на базі «Воєводино», начальник відділу освіти нашої громади мала гарну нагоду разом із представниками освіти з усіх куточків України обговорити ряд проблемних освітніх питань у формі дискусій та обміну думками.

Метою форуму стало створення пулу (об’єднання) освітян, які використовуватимуть європейські стандарти у вихованні та навчанні покоління нової генерації через трансформації в освіті, формування партнерської взаємодії в подоланні викликів у гуманітарній сфері та перспектив всебічної європейської інтеграції. Також в об’єктиві форуму було обговорення питань формування традицій ефективної співпраці, обміну досвідом, технологіями та кращими практиками у вирішенні гуманітарних питань на рівні місцевого самоврядування.

У ході форуму учасники обговорили ряд важливих питань щодо взаємодії органів місцевого самоврядування та освітян у вирішенні питань освіти в період воєнного стану, важливі пріоритети в організації освітнього процесу, у тому числі в умовах війни. Значну частину часу приділили питанням соціалізації і адаптації  дітей переселенців та багато іншого.

Власне, такі форми роботи та заходи, до яких доєднуються представники однієї галузі з усієї країни, дають можливість обмінятися досвідом, долучитися до обговорення проблемних питань та спільно знайти шляхи їх вирішення. Крім цього, це слугує своєрідним поштовхом до пошуку нових можливостей.

Принагідно зазначимо, що у рамках співпраці Пулинської селищної ради з ГО «Центр освітніх реформ «НАШІ ДІТИ» та Асоціацією міст України у 2021 році, з метою створення єдиної мережі співпраці між країнами, організаціями й новаторами для спільного вирішення глобальних проблем, Пулинський селищний голова Олександр Гаврилюк відвідав виставку «ЕХРО-2020» в Дубаї. Також у рамках співпраці Пулинська селищна рада отримала сертифікат на суму 1 мільйон гривень для обладнання сучасними електронними ресурсами 8 кабінетів початкової освіти НУШ та 4 кабінетів математики.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь