Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Мінімальна сума штрафу за спалювання сухої трави та її залишків зросла до 3060 грн

Дата: 13.10.2022 14:26
Кількість переглядів: 667

Шановна громадо, Пулинська селищна рада вкотре нагадує про ЗАБОРОНУ СПАЛЮВАННЯ СМІТТЯ, опалого листя, гілля, деревини,  відходів рослинного походження, відходів виробництва, побутового сміття тощо.

На жаль, останнім часом можемо спостерігати як деякі мешканці громади, намагаючись очистити власні присадибні ділянки від залишків рослинності та листя, змушують і себе, і мешканців прилеглих вулиць, а подекуди й усього населеного пункту, дихати небезпечними речовинами, які виділяються в процесі горіння та є шкідливими для органів дихання!

Звертаємо увагу любителів спалювати рослинні рештки на те, що відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу), суттєво підвищуються розміри штрафів за забруднення атмосферного повітря, знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу, порушення вимог пожежної безпеки в лісах та самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків, зокрема:

  • за самовільне випалювання рослинності або її залишків: для населення – до 3060-5100 грн, для посадовців – до 15300-20400 грн;
  • за забруднення атмосферного повітря – до 30600-61200 грн або обмеження волі до трьох років, тощо.

Крім того, під час воєнного стану спалювання сухостою, сухої трави та чагарників може розцінюватися як акт диверсії. Відповідальність за злочини, передбачені статтею «Диверсія», караються від 15 років до довічного ув'язнення.

Якщо Ви бачите, як інші палять листя чи будь-яку природну рослинність – відразу повідомляйте Національну поліцію про порушення за номером телефону 102. Також про порушення можна повідомляти за адресою: вул. Шевченка, 104 (поверх), каб. 101 (у робочі дні з 8:00 до 17:00 год.) або за телефоном  (04131) 3-29-55.

Про те, що робити із опалим листям і рештками рослинності, рекомендуємо дізнатися за посиланням.

На жаль, екологічна ситуація в нашій країні через війну значно погіршилася… Тому закликаємо усіх максимально оберігати навколишнє середовища та припинити спалювати!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь