Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Пулинська громада доєдналася до мистецької акції "Узори Олени Пчілки на полотні"

Дата: 08.10.2022 08:21
Кількість переглядів: 186

Пулинська громада доєдналася до мистецької акції "Узори Олени Пчілки на полотні", започаткованої Музеєм родини Косачів ще три роки тому.

Делегація у складі начальника відділу гуманітарного селищної ради Олени Гузюк, головного спеціаліста Лариси Громської, зберігача музейного фонду Олени Загацької та вишивальниць Галини Супрунчук і Ірини Бондарчук відвідали музей Косачів у Новограді-Волинському, де урочисто перейняли естафету вишивання частини великого полотна.

Директор музею родини Косачів Людмила Гамма та зберігач музейного фонду "Пулинські барви" Олена Загацька підписали символічну угоду, за якою 24-х метрове полотно передано на Пулинщину. Наші вишивальниці за місяць-півтора вишиють заданий узор, і полотно відправиться далі.

До акції може долучитись кожен майстер чи майстриня, які володіють умінням вишивки та мають бажання стати частиною історії українського декоративно-ужиткового мистецтва.

Для наших представників звягельські майстрині та здобувачі освіти вищого професійного училища провели незабутній майстер-клас. Свою символічну ниточку на полотні залишила вся делегація Пулинської громади, про що отримали задокументоване підтвердження.

Надіємось, що узори, нанесені нашими майстринями на полотно, стануть частиною творення нової історії української культури.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь