Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

29 ВЕРЕСНЯ - ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ТРАГЕДІЇ БАБИНОГО ЯРУ

Дата: 29.09.2022 10:06
Кількість переглядів: 447

29 вересня 2022 року виповнюються 81-ті роковини однієї з найтрагічніших сторінок  в історії ХХ століття – початку масових розстрілів мирного населення, вчинених нацистами в урочищі Бабин Яр під час окупації Києва у 1941-1943 роках.

Бабин Яр – сакральне місце пам’яті та некрополь близько 100 тисяч невинно убієнних нацистським режимом, символ «Голокосту від куль», найбільш жахливий, але далеко не єдиний символ Голокосту в Україні.

Масові розстріли в Бабиному Яру розпочалися відразу після вступу нацистів та їхніх союзників до Києва у вересні 1941 року і відбувалися чи не щоденно до завершення окупації міста. Найтрагічнішими стали 29–30 вересня, коли вбили майже 34 тисячі євреїв – мешканців Києва.

Осмислюючи жахи Голокосту, інших численних злочинів тоталітарних режимів минулого століття, вшановуючи пам'ять жертв, мужність героїв, нескореність народів та самопожертву праведників, цивілізований світ проголосив гасло «Ніколи знову!».

Проте у ХХІ столітті геноцид знову прийшов на українську землю… Сьогодні рашисти заявляють про «розв’язання українського питання», цинічно обстрілюють єврейські цвинтарі, синагоги, навіть Бабин Яр… На жаль, увесь світ побачив жорстокі масові вбивства людей рашистами, вчинювані ними фізичні й моральні тортури, намагання спалити тіла, щоб приховати свої злочини… На жаль, нам стали відомі жахіття у Бучі, Ірпені, Гостомелі, Ізюмі, Маріуполі та інших українських містах і селах…

Сьогодні ми боремося за мир і європейські цінності, за демократію і волю, щоденно закликаючи увесь світ діяти превентивно, не допустивши катастрофічної шкоди від подальших дій росії. Рашисти, як і нацисти, влаштовують геноцид – вони злочинці і мають бути притягнуті до відповідальності на міжнародному трибуналі!

Ми вистоїмо і переможемо, а зло буде справедливо покаране!

Вічна пам'ять жертвам трагедії Бабиного Яру та усім невинно убієнним!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь