Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Рятувальники Житомирщини закликають не провокувати пожежі у природних екосистемах!

Дата: 25.08.2022 12:54
Кількість переглядів: 439

За даними УкрГідрометцентру, 25 серпня в Житомирській області спостерігається надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Головне управління ДСНС України у Житомирській області нагадує про важливість дотримання правил пожежної безпеки для запобігання пожежам у природних екосистемах!

Як наголошують рятувальники, на території області знову почастішали випадки виникнення займань у природних екосистемах, так як суха вітряна погода сприяє збільшенню пожеж.

Найчастіше причинами подібних займань є людський фактор – адже траву підпалюють навмисно, або вона загоряється від кинутого недопалка чи не загашених багать. А суха та вітряна погода сприяє миттєвому поширенню вогню на значні площі. Часто пожежі розповсюджуються і на житлові та господарські будівлі. Також вогонь може перекидатися з відкритих територій і на лісові масиви.

Отже, доки триває пожежонебезпечний період, рятувальники закликають громадян не випалювати сухотрав’я, оскільки це не тільки завдає шкоди здоров’ю, а й руйнує природні екосистеми.

У випадку виникнення будь-яких надзвичайних подій чи ситуацій терміново звертатися до Служби порятунку за номером «101»!

Нагадаємо, що спалювання сухої трави у період воєнного часу прирівнюють до диверсії та розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років із конфіскацією майна.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь